Tysk pils -rett FG?

Satt ein tysk pils som skulle ende opp som 50/55L
Vi enda opp med 40L og ein OG på 1060 som er for høy. For sterk/konsentert vørter. Tilsatte ikkje meir vatn noko me skulle ha gjort.
Har no gjæra i 22 dager. Vil trur gjæren er utgått og FG har stoppa på 1022. Dette er vel for høyt og pilsen vil bli søt (ikkje noko særlig god)
Noken som har forslag på kva eg bør gjøre? Evt. kan eg koke vann med humle og spe ut? Korleis kalkulerer eg det? Har kommt fram til at me er på ein ABV ca 5.0% no.
Kan eg forsøka meg på nedbrygging?
 
Skulle til å si at du muligens har et utgangspunkt for en Maibock(?). 1.022 er høyt, selv med en OG på 1.060. Prøv å virvle opp gjæren for å se om den vil krype lengre ned. Det er ofte gjæren stopper ved ca. 1.020; tar en lang pause, og deretter går videre. Ikke gi opp enda.

Og ha en stødig kamerat med når du skal drikke denne! ;-)
 
Snurra litt på gjæringsdunkene før jeg gikk på jobb idag. Såg gjæren virvla opp. Få la det stå i nokre dager til for så å måle FG.
 
1022 høres ut som blir litt for søtt for en pils. Blir kanskje ikke type riktig, men øllet kan fortsatt bli godt!
 
Tilbake
Topp