AudunWS
Dommer
Jeg hadde med litt hjemmebrygg på NØ-festen tidligere i år og delte med meg rundt bordet. Jeg var så heldig å sitte på et bord med både rutinerte bloggere og dommere, så nå skulle ølet til pers! Det var ikke uten spenning jeg sendte flaskene rundt bordet for å høre andres kritikk av ølet. Det gikk bra, puh!
Men det som var (stort sett) felles kommentar på en IPA jeg hadde med var at den var tynn eller vassen. Alt annet var bra med den, bortsett fra fylden.
Hva er det som gjør eller kan påvirke at ølet blir tynt?
Dette er malten til ca 20 liter, mesket på 66 grader:
OG 1.064
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter 74,6 %
0,70 kg Wheat Malt 10,4 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 20L 7,5 %
0,50 kg Munich Malt 7,5 %
Men det som var (stort sett) felles kommentar på en IPA jeg hadde med var at den var tynn eller vassen. Alt annet var bra med den, bortsett fra fylden.
Hva er det som gjør eller kan påvirke at ølet blir tynt?
Dette er malten til ca 20 liter, mesket på 66 grader:
OG 1.064
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter 74,6 %
0,70 kg Wheat Malt 10,4 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 20L 7,5 %
0,50 kg Munich Malt 7,5 %