Hallo! Har nettopp bygget meg tre tappekraner i veggen med kjøl bak og alt slikt, og i den forbindelse har jeg anskaffet meg tre corneliusfat (nye).
Jeg testet en gang å 'force-karbonere', men tenkte at naturlig karbonering i det generelle ville være bedre for mitt bruk.
Jeg tilsetter da bare sukker i et omstikkingskar slik jeg alltid har gjort før når jeg tappet på flasker, men tapper på corneliusfat istedet (og resten på flasker).
Lar så fatene stå ca 20gr i ca en uke (samme som flaskene) for etterkarbonering.
Så nå når jeg skulle teste brygget etter karboneringen var ølet på flaskene blitt perfekt, men ølet på fatet var helt uten kullsyre!
Jeg la raskt merke til at sikkerhetsventilen på fatet ikke var helt igjen! Så her har jo altså da CO2-en mest sannsynlig rømt ut istedet for å kullsyre ølet.
Men før jeg gjør noe mer forhastet vil jeg rådføre meg her om hva som nå kan være den beste metoden for å få igang en naturlig gjæring igjen.
Må jeg tilsette nytt sukker i ølet for å sette igang ny ettergjæring eller er sukkeret fremdeles her 'latent' og at dette vil skje bare jeg stenger igjen fatet skikkelig?
Dette skjedde med to av fatene, mens det tredje var lukket skikkelig igjen og der er det mye trykk og CO2 er blitt dannet.
Så jeg har jo klart lært at fatene må lukkes -skikkelig- for at denne metoden skal virke for fremtidige brygg, men hva kan jeg gjøre for å redde disse jeg nå har på fat?
Håper noen kan hjelpe meg her..
Vedlagt bildet av tappekranene som trenger påfyll!
Jeg testet en gang å 'force-karbonere', men tenkte at naturlig karbonering i det generelle ville være bedre for mitt bruk.
Jeg tilsetter da bare sukker i et omstikkingskar slik jeg alltid har gjort før når jeg tappet på flasker, men tapper på corneliusfat istedet (og resten på flasker).
Lar så fatene stå ca 20gr i ca en uke (samme som flaskene) for etterkarbonering.
Så nå når jeg skulle teste brygget etter karboneringen var ølet på flaskene blitt perfekt, men ølet på fatet var helt uten kullsyre!
Jeg la raskt merke til at sikkerhetsventilen på fatet ikke var helt igjen! Så her har jo altså da CO2-en mest sannsynlig rømt ut istedet for å kullsyre ølet.
Men før jeg gjør noe mer forhastet vil jeg rådføre meg her om hva som nå kan være den beste metoden for å få igang en naturlig gjæring igjen.
Må jeg tilsette nytt sukker i ølet for å sette igang ny ettergjæring eller er sukkeret fremdeles her 'latent' og at dette vil skje bare jeg stenger igjen fatet skikkelig?
Dette skjedde med to av fatene, mens det tredje var lukket skikkelig igjen og der er det mye trykk og CO2 er blitt dannet.
Så jeg har jo klart lært at fatene må lukkes -skikkelig- for at denne metoden skal virke for fremtidige brygg, men hva kan jeg gjøre for å redde disse jeg nå har på fat?
Håper noen kan hjelpe meg her..
Vedlagt bildet av tappekranene som trenger påfyll!