Holder på med et testøl med torvrøkt malt. Batchen er 12 L med 50g torvrøkt malt av ca 4 kg (1,25 %). Det er velkjent at man skal passe på å fjerne all klor fra bryggevannet ved bruk av røykmalt.
1 time inn i meskingen, innså jeg at jeg tilsatte 2g kalsiumklorid ved starten av bryggingen. Jeg har dermed 35 - 40 ppm klorid i bryggevannet.
Er dette vits i å fortsette? Hva skal jeg "smake etter" når jeg leter etter eventuelle usmaker? Vørteren smaker så mye annet rart at jeg klarer ikke å hente ut "torv-smaken", ei heller noe annet galt (enda)
1 time inn i meskingen, innså jeg at jeg tilsatte 2g kalsiumklorid ved starten av bryggingen. Jeg har dermed 35 - 40 ppm klorid i bryggevannet.
Er dette vits i å fortsette? Hva skal jeg "smake etter" når jeg leter etter eventuelle usmaker? Vørteren smaker så mye annet rart at jeg klarer ikke å hente ut "torv-smaken", ei heller noe annet galt (enda)
Sist redigert: