hei. Mitt første innlegg her på dette utrolig lærerike forumet.
Jeg har søkt litt men ikke klart å finne eksakte beskrivelser av det jeg lurer på.
Kort fortalt.
Har en IPA til gjæring med us-05. Etter 5 dager, når stormgjæringen tilsynelatende var over (krausen la seg og temp på veg ned), økte jeg tempen med en grad ( til 18 grader) og hadde 2g/l hver av 3 typer humle i gjæringskaret. Det var litt bobler på toppen, men jeg antok at stormgjæringen var over.
2 dager senere (i dag) ser det ut som en ny stormgjæring på toppen av vørteren. Kan humlen (evt litt røring ved tilsetting) ha aktivert gjæren igjen eller snakker vi infeksjon?
Målte ikke SG før jeg humlet, da jeg ikke kan tappe fra bunn....
Jeg har søkt litt men ikke klart å finne eksakte beskrivelser av det jeg lurer på.
Kort fortalt.
Har en IPA til gjæring med us-05. Etter 5 dager, når stormgjæringen tilsynelatende var over (krausen la seg og temp på veg ned), økte jeg tempen med en grad ( til 18 grader) og hadde 2g/l hver av 3 typer humle i gjæringskaret. Det var litt bobler på toppen, men jeg antok at stormgjæringen var over.
2 dager senere (i dag) ser det ut som en ny stormgjæring på toppen av vørteren. Kan humlen (evt litt røring ved tilsetting) ha aktivert gjæren igjen eller snakker vi infeksjon?
Målte ikke SG før jeg humlet, da jeg ikke kan tappe fra bunn....