Tørhumling

Stylo

Norbrygg-medlem
Ordinær tørrhumling er å åpne lokket på gjæringskaret og helle i humle, som tilsvarer stor sjans for oksidering.

Finnes det løsninger som er lukket uten O2 tilgang,?
 
Ordinær tørrhumling er å åpne lokket på gjæringskaret og helle i humle, som tilsvarer stor sjans for oksidering.

Finnes det løsninger som er lukket uten O2 tilgang,?s
En relativt dreven hjemmebrygger er Denny Conn, mannen som "oppfant" batch sparging, og som brygger mye IPA. (Kona hans, Paula, elsker IPA:).) Han løfter lokket og hiver humla oppi, kjapt - og hevder hardnakket at det går helt fint. Det stemmer med mine erfaringer.

Det @loebrygg sier, har mye for seg. Jeg tar sjansen på å si at så lenge gjæren er noenlunde aktiv, tar den seg kjapt av litt oksygen. Men så klart: Slipp inn så så lite som mulig. Lag bare ei lita glipe, og hiv humla inn fort.
 
Tilbake
Topp