Nå på lørdag 22. desember, satt pappa og jeg Big Burly Barleywine (kjøpt på Bryggselv), men vi hadde to uhell.
1. Var at jeg valgte å ikke bruke humlepose i GF, som gjorde at systemet tettet seg, og vi ikke fikk kjølt den med kjøleren til GF, så da endte vi med å sette den kjølig i boden over natten.
2. Var at vi hadde fått feil gjær, vi hadde fått Saflager 34/70, og ikke Safale S-04
Vi har satt den til gjæring på 16/17 grader, ikke den optimale graden, men det beste vi kunne få til. Den har putret nå i over to døgn(!).
Hvis jeg skal gjette selv, så tror jeg vi ender opp med en bitter bokk-øl. Bitter pga. lang nedkjøling av vørter, og bokk, pga. type gjær som ble brukt sammen med høy OG.
Så da er spørsmålet mitt, hva slags øl ender vi egentlig opp med, og trenger vi å forholde oss til lagringstiden for en barley wine?
1. Var at jeg valgte å ikke bruke humlepose i GF, som gjorde at systemet tettet seg, og vi ikke fikk kjølt den med kjøleren til GF, så da endte vi med å sette den kjølig i boden over natten.
2. Var at vi hadde fått feil gjær, vi hadde fått Saflager 34/70, og ikke Safale S-04
Vi har satt den til gjæring på 16/17 grader, ikke den optimale graden, men det beste vi kunne få til. Den har putret nå i over to døgn(!).
Hvis jeg skal gjette selv, så tror jeg vi ender opp med en bitter bokk-øl. Bitter pga. lang nedkjøling av vørter, og bokk, pga. type gjær som ble brukt sammen med høy OG.
Så da er spørsmålet mitt, hva slags øl ender vi egentlig opp med, og trenger vi å forholde oss til lagringstiden for en barley wine?
Sist redigert: