Hei
Har et oppsett med HLT, meskekar og koker separat. Benytter en BB60 til koking, og har erfart at det tar ganske lang tid før vørteren når kokepunktet.
For å få litt fortgang i bryggingen så har vi tenkt å starte koking vørteren i det den tappes fra meskekar og opp i kokekjelen, i stedet for å begynne å koke etter at all vørter er tappet fra meskekaret.
I og med at skylling og tapping fra meskekar til kokekar tar ca 1.5 time, så vil vørteren få ulik koketid, og det blir også større avdamping. Kokeklokka for humling startes ikke før all vørteren koker, naturligvis.
Noen som har noen inspill eller erfaringer rundt dette? Vil det forringe det ferdige produktet ved å ta denne snarveien?
/O
Har et oppsett med HLT, meskekar og koker separat. Benytter en BB60 til koking, og har erfart at det tar ganske lang tid før vørteren når kokepunktet.
For å få litt fortgang i bryggingen så har vi tenkt å starte koking vørteren i det den tappes fra meskekar og opp i kokekjelen, i stedet for å begynne å koke etter at all vørter er tappet fra meskekaret.
I og med at skylling og tapping fra meskekar til kokekar tar ca 1.5 time, så vil vørteren få ulik koketid, og det blir også større avdamping. Kokeklokka for humling startes ikke før all vørteren koker, naturligvis.
Noen som har noen inspill eller erfaringer rundt dette? Vil det forringe det ferdige produktet ved å ta denne snarveien?
/O