OlaM
Norbrygg-medlem
Holder på med brygg nummer to (amerikansk IPA), og kjelen eg har (19 liter) bruker evigheter på å koke opp vørteren. Den gjorde det forrige gang også, og eg kikka under den i dag. Det ser ut til at bunnen ikkje er flat, og det er dermed ikkje optimal varmeoverføring frå plata til kjelen.
Ny kjele er derfor på ønskelista. Er det nokon som har tips? Komfyren har keramisk koketopp, så det er viktig med flat bunn. Eg tenker i størrelsesorden 30-35 liter (8-10 Gallon).
Eg har sett på denne frå bryggselv, men den er egentlig litt dyrare enn eg hadde tenkt meg. Er det nokon som har den, og som er så fornøyd med den at dei kan overbevise meg om å bruke så mykje penger på ein kjele?
Krona er jo ganske sterk for tida. Er det gode alternativ på utenlandske nettbutikker? Dersom det bikker langt over 1000 er det ikkje veldig interessant, ettersom toll og mva kjem i tillegg.
Eit anna spørsmål er om det er nok med ein vanlig komfyr med keramisk topp når det er snakk om å koke opp 25+ liter. Eg vil helst unngå gass (for å kunne brygge uavhengig av vær). Er det OK med vanlig komfyr, eller bør eg også føre opp kokeplate, evt dyppkoker eller andre løsninger?
Ny kjele er derfor på ønskelista. Er det nokon som har tips? Komfyren har keramisk koketopp, så det er viktig med flat bunn. Eg tenker i størrelsesorden 30-35 liter (8-10 Gallon).
Eg har sett på denne frå bryggselv, men den er egentlig litt dyrare enn eg hadde tenkt meg. Er det nokon som har den, og som er så fornøyd med den at dei kan overbevise meg om å bruke så mykje penger på ein kjele?
Krona er jo ganske sterk for tida. Er det gode alternativ på utenlandske nettbutikker? Dersom det bikker langt over 1000 er det ikkje veldig interessant, ettersom toll og mva kjem i tillegg.
Eit anna spørsmål er om det er nok med ein vanlig komfyr med keramisk topp når det er snakk om å koke opp 25+ liter. Eg vil helst unngå gass (for å kunne brygge uavhengig av vær). Er det OK med vanlig komfyr, eller bør eg også føre opp kokeplate, evt dyppkoker eller andre løsninger?