tips til oppskrifter pilsnermalt

Bjørn k

Norbrygg-medlem
hei.
jeg har noe  malt og humle jeg har tenkt og bruke opp! lurte på og brygge ei ale øl.men har liten peiling på alle disse kalkulatorene som er på nettet.så lurer på om noen har noen tips ev oppskrifter på lur??men har bare pilsnermalt crystall malt og caramel malt og svart malt liggende..er det noen som har ei oppskrift med disse typene malt??går det forrsten og lage ale øl med pilsnermalt?? har diverse humler liggende i frysen..de eg har er saaz,east kent goldings.chalenger,fuggels,willamette.hallertrau magnum og hallertrau tradisjon
håper på noen tips og triks på dette..
 
Pilsnermalt, alegjær, saaz fuggles og hallertau tr? Dette kan bli en flott tripel! Kommer litt an på gjæren.
 
veit du ca hvor mye humle ein bør ha i og i hvilken rekkefølge?? tørrhumling?? brygger 25 liter
 
Til en tripel bør du også bruke en del sukker for å få maksimal utgjæring.  10-15% iallefall, noen belgiske bryggerier bruker opptil 20 %.
 
hei når du meine 15-20% sukker er det av heile brygget?? type 25 liter så skal nesten 2-3 av litrene bestå av sukker?? hørtest  mye ut!!
 
Bjørn k skrev:
hei når du meine 15-20% sukker er det av heile brygget?? type 25 liter så skal nesten 2-3 av litrene bestå av sukker?? hørtest  mye ut!!
15-20 % av sukkeret, ikke 15-20 % av vørteren.
 
takk for svar..
tok eit 1kg sukker og vann  og kokte og kjølte ned og hadde oppi  ilag med vørteren i går,så da gjorde jeg ikkje noe feil!!
 
Tilbake
Topp