Hei,
Ønsker tips fra ekspertene
Mitt forrige brygg var følgende:
En boks light LME, en boks amber LME (late addition), kokevolum 6-7 liter, totalvolum 19 liter. Brukte bare styrian goldings.
60 g ved 60 min, 20 g ved 15 min og 20 g ved 1 min. Gjæret på 17 grader i to uker med Nottingham. Dette ølet ble riktig så bra!
Har nå kjøpt følgende ingredienser til to 19-liters batcher:
Fire bokser light LME, 2 x Nottingham gjær, 100 g citra, 2 x 100 g Cascade (alt er pellets).
Spørsmålet er hvordan jeg bør fordele humlen? Kunne tenkt meg en liten variasjon mellom de to batchene. Nivået av bitterhet i mitt forrige brygg var veldig bra, men kunne godt vært noe mer bittert. Ønsker ikke en altfor fruktig smak. Har lest at Citra ikke alltid er så bra å bruke til bitterhumle.
Så - hva tror ekspertene?
På forhånd takk!
Ønsker tips fra ekspertene
Mitt forrige brygg var følgende:
En boks light LME, en boks amber LME (late addition), kokevolum 6-7 liter, totalvolum 19 liter. Brukte bare styrian goldings.
60 g ved 60 min, 20 g ved 15 min og 20 g ved 1 min. Gjæret på 17 grader i to uker med Nottingham. Dette ølet ble riktig så bra!
Har nå kjøpt følgende ingredienser til to 19-liters batcher:
Fire bokser light LME, 2 x Nottingham gjær, 100 g citra, 2 x 100 g Cascade (alt er pellets).
Spørsmålet er hvordan jeg bør fordele humlen? Kunne tenkt meg en liten variasjon mellom de to batchene. Nivået av bitterhet i mitt forrige brygg var veldig bra, men kunne godt vært noe mer bittert. Ønsker ikke en altfor fruktig smak. Har lest at Citra ikke alltid er så bra å bruke til bitterhumle.
Så - hva tror ekspertene?
På forhånd takk!