Hei forum,
Brygget 20 liter Best Bitter style på søndag. Benyttet 2x 11,5gr SAFALE 04 og gjæringa var igang
iløpet av kvelden, på morgenen dagen etter satte jeg dunken i kjeller og reiste på jobb.
Hjemme igjen på kvelden
oppdager jeg at temperatur er 7grC. Så jeg tar dunken opp igjen i romptemp. ca 18-19 gr.
Det ploppet litt men ikke mye og etter 2-3 døgn er det ikke liv og lite trykk i dunken.
Kan gjæringa ha stoppet opp pga den lave temperaturen eller er det mulig at den er ferdig allerede?
Har ikke målt FG, men skal gjøre det nå.
Er det en god ide å tilsette f.eks 11.5 gr SAFALE til for eventuellt å nå riktig FG eller slår man seg til ro med lettøl?
Brygget 20 liter Best Bitter style på søndag. Benyttet 2x 11,5gr SAFALE 04 og gjæringa var igang
iløpet av kvelden, på morgenen dagen etter satte jeg dunken i kjeller og reiste på jobb.
Hjemme igjen på kvelden
oppdager jeg at temperatur er 7grC. Så jeg tar dunken opp igjen i romptemp. ca 18-19 gr.
Det ploppet litt men ikke mye og etter 2-3 døgn er det ikke liv og lite trykk i dunken.
Kan gjæringa ha stoppet opp pga den lave temperaturen eller er det mulig at den er ferdig allerede?
Har ikke målt FG, men skal gjøre det nå.
Er det en god ide å tilsette f.eks 11.5 gr SAFALE til for eventuellt å nå riktig FG eller slår man seg til ro med lettøl?