Er ny i gamet og trenger litt hjelp. Mitt 5 brygg står til gjæring, i et gjæringsskap som jeg lagde i helga, og jeg lurer på om jeg har brukt for lite gjær....
Info om brygget: det er en lys amerikansk lager, OG skulle være 1.043, jeg endte på 1.056 (fikk stuck mash, og jeg skylte med mindre vann enn planlagt, da jeg var redd jeg hadde fått for lite sukker ut av malten).
Jeg brukte 1pk Saflager s-189 og satte 19 liter vørter i skapet på 9,5 grader på lørdag (3 dager siden). Gjæringen startet for fullt søndag kveld, det er god aktivitet i gjærlåsen nu.
Etter å ha lest her på forumet og ellers på nett, så lurer jeg på om jeg bør tilsette mer gjær. "ALLE" anbefaler 2 pk gjær når man brygger lager, hva er deres anbefalinger?
1. Bør jeg tilsette mer gjær?
2. Hvis ja, rehydrere eller bare strø tørrgjæren oppi?
Mvh Dag Helmer
Info om brygget: det er en lys amerikansk lager, OG skulle være 1.043, jeg endte på 1.056 (fikk stuck mash, og jeg skylte med mindre vann enn planlagt, da jeg var redd jeg hadde fått for lite sukker ut av malten).
Jeg brukte 1pk Saflager s-189 og satte 19 liter vørter i skapet på 9,5 grader på lørdag (3 dager siden). Gjæringen startet for fullt søndag kveld, det er god aktivitet i gjærlåsen nu.
Etter å ha lest her på forumet og ellers på nett, så lurer jeg på om jeg bør tilsette mer gjær. "ALLE" anbefaler 2 pk gjær når man brygger lager, hva er deres anbefalinger?
1. Bør jeg tilsette mer gjær?
2. Hvis ja, rehydrere eller bare strø tørrgjæren oppi?
Mvh Dag Helmer