Tilbakemelding på ipa-oppskrift?

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Hei!

Vi skal brygge ipa for første gang til helgen. Synspunkter på oppskriften?

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 27.0
Total Grain (kg): 6.700
Total Hops (g): 250.00
Original Gravity (OG): 1.047 (°P): 11.7
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.62 %
Colour (SRM): 10.2 (EBC): 20.1
Bitterness (IBU): 99.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
6.000 kg * Vienna (89.55%)
0.700 kg * Caramalt (10.45%)

Hop Bill
----------------
50.0 g Chinook Pellet (11.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (7.7% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (7.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.9 g/L)

Misc Bill
----------------
1.1 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale US-05
 
Første jeg biter jeg merke i er at IBU kan virke litt høy i forhold til OG 1047.
Humlememgdenne samsvarer vell mer til en dobbel IPA
 
ok ... hvordan vil det påvirke smaken - blir det veldig ubalansert? Alternativet vårt er å gå ned i antall liter og opp i alkoholstyrke ...
 
Er litt nysgjerrig hvorfor du har valgt vienna som base. Godt blir det sikkert, men et mer typisk valg vil være med palemalt som base og noe crystalmalt. O.G på brygget virker lavt, og kan gi et tørt og i overkant bittert resultat. En IBU på nærmere 100 er mye uansett. 40-50 vil nok gi mer balanse til den IPAen du har planlagt. Høyner du O.G. til litt over 1,060 kan du også øke IBU til 60-70 pga økt restsødme.
 
Maltsammensetningen er standard på ale'ene vi lager. Det begynte med settet som fulgte med beer brew 30 hvor det var 100% vienna. .. siden har vi lagt til litt caramalt.

må regne litt på hva vi gjør med IBU/og/liter ser det ut for ja. ..
 
Jeg har selv ikke brukt 100%vienna men det blir sikkert godt..... Ligger du på rundt 50 IBU med OG 1047 så blir det nok godt.
Kanskje mesket på 67-68 grader for å få litt mer rest sødme. Har mesket på 68 grader selv når jeg har brukt safale 05 uten å sittet igjen med en klissete ale.
 
Tilbake
Topp