Tilbakemelding på en Stout

DagD

 
Hei dere.

Jeg har laget en stout for en uke siden og målte SG i dag, tenkte å dele oppskriften og høre hva dere tenker om den. Umiddelbart synes jeg den smakte ganske bittert, ikke helt sikker på om jeg skal kalle det humlebittert, tror det kommer fra noe annet. Jeg er jo ikke så dreven på dette, så det er jo mulig min oppskrift er helt på jordet.

OG 1.056

5 kg Maris otter
0,5 kg flaket havre
0,4 kg roasted Barley
0,3 kg crystalmalt 135
0,3 kg chocolate malt

Northern Brewer 10,5% 30 g 60 min - skal gi ca 40 IBU tror jeg

Wyeast 1968 Special London Ale

Har gjæret denne på 15-18 grader en uke og flyttet den nå til ca 20 grader for utgjæring. Målte SG 1.020 nå i dag så den har nok fremdeles litt å gå på. Hvor langt ned tror dere denne skal gjære? Prøvde å meske på 66 c, men var nok nærmere 67-68 grunnet litt rot i systemet.

Alle tips mottas med stor takk!!
 
Den ble svart :)
bitterheten din kommer muligens fra store mengder roasted barley/sjokolademalt.
med såpass mye roasted/sjokolade og crystal vil du nok også få en FG litt over forventet.
Hvis det smaker som fra spesialmalten vil nok smaken rundes av en del etter lagring.
Jeg personlig driver heller ingen smaksprøving/testing under gjæringsforløpet, da det er forferdelig lite man kan gjøre med saken uansett :)
 
Ja, den var kanskej svart, synes selv den ser ganske bra ut på farge, å smake underveis har jeg klagt meg til som vane da man gjerne måleg SG mot slutten av gjæring. Gir ofte en indikasjon på det ferdige produktet synes jeg. Jeg hadde kanskje mye spesialmalter i stouten, men satser på at dette lar seg lagre litt rundere. tror ikke bitterheten kommer veldig mye fra hverken humle eller noe annet, så det er nok sikkert spesialmalten.
Takk for svar... :)
 
Tilbake
Topp