Hei dere.
Jeg har laget en stout for en uke siden og målte SG i dag, tenkte å dele oppskriften og høre hva dere tenker om den. Umiddelbart synes jeg den smakte ganske bittert, ikke helt sikker på om jeg skal kalle det humlebittert, tror det kommer fra noe annet. Jeg er jo ikke så dreven på dette, så det er jo mulig min oppskrift er helt på jordet.
OG 1.056
5 kg Maris otter
0,5 kg flaket havre
0,4 kg roasted Barley
0,3 kg crystalmalt 135
0,3 kg chocolate malt
Northern Brewer 10,5% 30 g 60 min - skal gi ca 40 IBU tror jeg
Wyeast 1968 Special London Ale
Har gjæret denne på 15-18 grader en uke og flyttet den nå til ca 20 grader for utgjæring. Målte SG 1.020 nå i dag så den har nok fremdeles litt å gå på. Hvor langt ned tror dere denne skal gjære? Prøvde å meske på 66 c, men var nok nærmere 67-68 grunnet litt rot i systemet.
Alle tips mottas med stor takk!!
Jeg har laget en stout for en uke siden og målte SG i dag, tenkte å dele oppskriften og høre hva dere tenker om den. Umiddelbart synes jeg den smakte ganske bittert, ikke helt sikker på om jeg skal kalle det humlebittert, tror det kommer fra noe annet. Jeg er jo ikke så dreven på dette, så det er jo mulig min oppskrift er helt på jordet.
OG 1.056
5 kg Maris otter
0,5 kg flaket havre
0,4 kg roasted Barley
0,3 kg crystalmalt 135
0,3 kg chocolate malt
Northern Brewer 10,5% 30 g 60 min - skal gi ca 40 IBU tror jeg
Wyeast 1968 Special London Ale
Har gjæret denne på 15-18 grader en uke og flyttet den nå til ca 20 grader for utgjæring. Målte SG 1.020 nå i dag så den har nok fremdeles litt å gå på. Hvor langt ned tror dere denne skal gjære? Prøvde å meske på 66 c, men var nok nærmere 67-68 grunnet litt rot i systemet.
Alle tips mottas med stor takk!!