Hei,
har 50 L pils stående til gjæring, har stått i fra 24. juni. OG var vel ca. 1.060.
SG på fredag 8.7 var 1.020
SG i går 13.7 var 1.015.
Er det på tide å heve temperaturen til romtemp i noen dager, eller bør jeg vente lenger? Er det noe poeng i å heve tempen mer sakte enn bare å flytte spannet ut i 18-20C rom? Hvor lenge bør det stå etter at romtemp er nådd?
Gjæren er WLP 800 tsjekkisk pilsner. Mesket på 66 eller 67 grader.
har 50 L pils stående til gjæring, har stått i fra 24. juni. OG var vel ca. 1.060.
SG på fredag 8.7 var 1.020
SG i går 13.7 var 1.015.
Er det på tide å heve temperaturen til romtemp i noen dager, eller bør jeg vente lenger? Er det noe poeng i å heve tempen mer sakte enn bare å flytte spannet ut i 18-20C rom? Hvor lenge bør det stå etter at romtemp er nådd?
Gjæren er WLP 800 tsjekkisk pilsner. Mesket på 66 eller 67 grader.