Tid på gjæringsbøtte

Eg bryggja to ales for ei veke sidan. Den eine, ein kölsch, er ferdiggjæra. Den andre gjærar enda. (IPA) No skal eg til fjells. Gjer det noko om desse vert liggjande på gjæringsbøttene til eg kjem heim om ei veke? Bør eg stikka dei om? Er det i så fall betre å nytta glasballongar i staden for nye gjæringsbøtter?
Roffe
 
Går helt fint. Ølet bør stå og gjæres i 2 uker uansett om ploppingen er ferdig. Kan stå trygt i 3-4 uker også til nød.
 
Ikke noe problem å la dem stå både to og tre uker. To uker burde egentlig være et minimum for å sikre at gjæra rydder opp etter seg.
 
Glassbalong er fine greier, hadde de ikke vert så let å knuse.
Det kan også være lommer i dem hvor det samles mye rart.
Bruk plastfatene når du har dem, selv skal jeg på posthuset og hente mine BetterBottle :)
 
Kölschen er er tappa på corneliusfatet etter to vekers gjæring. Fyrste prøvesmaking var egentleg ganske skuffande. Sleit med skumming fyrst, men etter hjelp frå forumet gjekk det greitt. Eg har når sant skal seiast ikkje smakt ein kölsch før. Trur nok dette ølet går til lagring nokre veker, så får me sjå korleis det går.
 
Tilbake
Topp