Mitt første brygg gjærer på dunk og jeg lurer på om den er klar til flasking. Har lest boken "Moderne hjemmebrygging" fra perm til perm og søkt på forumet uten å bli helt klok på en liten, men viktig, detalj. Hvordan finner man ut at primærgjeringen er over og det er tid for flasking?
I følge oppskriften på Allgrain settet jeg kjøpte via bryggselv.no skulle OG være 1,052 og FG 1,012 (http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-gahr-edition). Etter koking målte jeg OG til 1,050. Jeg målte igjen i dag og etter 11 dager på ca 20 grader den er nede i 1,012. Er det slik at jeg skal stole på oppskriften og flaske nå? Har lest en plass at man skal ha samme SG i tre dager før man flasker. Bør jeg heller vente?
Øystein
I følge oppskriften på Allgrain settet jeg kjøpte via bryggselv.no skulle OG være 1,052 og FG 1,012 (http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-gahr-edition). Etter koking målte jeg OG til 1,050. Jeg målte igjen i dag og etter 11 dager på ca 20 grader den er nede i 1,012. Er det slik at jeg skal stole på oppskriften og flaske nå? Har lest en plass at man skal ha samme SG i tre dager før man flasker. Bør jeg heller vente?
Øystein