This is my Wit

Med forbehold om at oppskrift er maks 5 % av smaken på det ferdige ølet:

2,5 kg Weyermann pilsmalt
2,5 kg hveteflak

Mesker 50/60/70 grader, 15 minutter på 50, 60 minutter på 60 og på 70.

20 g Hallertau 4,5 % alfa 60 minutter
Skallet fra 4 økologiske appelsiner, skrelt med appelsinskreller og grovhakket, 5 minutter
10 g knuste korianderfrø, 5 minutter

Gjæret med Wyeast Belgian Wit (1 liter starter på magnetrører, kjølt ned og helt av starterølet). Gjærer på 18 grader kontrollert under den aktive fasen, og så i romtemperatur.
 
Takk for den.
Så, Wheat Flakes og Wheat Flaked er det det samme, eller det samme som  1603 Flaket Hvete fra Petit ?
 
Den så god ut ja, skal lage en wit i morgen.

Har tidligere brygget med tørkede pomerans, men i morgen er det økologiske appelsiner...

Får du ikke en kraftig appelsin smak med 4 appelsiner på 25(?) liter?
 
Tørket pomerans er helt meningsløst. 4 appelsiner til 20 liter øl, gir en fin, diskré appelsinsmak, helt i bakgrunnen.
 
Det er jeg helt enig i, vi skal bruke 4 stk i morgen til 40 liter, som en mellomting mellom din oppskrift og radical brewings anbefaling om 1 appelsin pr. 20 liter... så får vi se...

Tenker cirka 30-35 gram koriander. Tidligere har vi brukt 50 pr. 40 liter, det har blitt bra. Men tenker å tone det litt ned denne gang.

Oppskrift
4,00 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 41,03 %
3,50 kg Stangeland Mølle Hveteflak (3,3 EBC) Grain 35,90 %
1,50 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 15,38 %
0,75 kg Stangeland Mølle Havreflak (2,0 EBC) Grain 7,69 %
50,00 gm Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (60 min) Hops 14,9 IBU
20,00 gm Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (30 min) Hops 3,0 IBU
4,00 items Økologiske appelsiner (Boil 5,0 min) Misc 
30,00 gm Coriander Seed (Boil 5,0 min) Misc
 
Mulig at det har litt å si for utbyttet om man river skallet eller bare grovhakker det. Jeg tror Mosher snakker om å rive skallet, det gidder ikke jeg for jeg er lat :)

30-35 gram koriander til 40 liter er nok litt mer passelig, ja. Jeg bruker som sagt enda mindre, men det er jo bare en smakssak.
 
Tilbake
Topp