Temperaturspørsmål - brett buxellensis og lactobacillus

Hei,

Jeg planlegger å sette en kveik / brett / lacto øl til helgen. Planen er å pitche kveik og brett i primæren og holde rundt 35 deg C. Etter 4-5 dager er planen å tilsette lactobacillus. Det er gjerne ikke optimalt å tilsette den på den måten, men det er vel i teorien mulig? I så tilfelle er det gjerne fordelaktig å holde temperaturen rundt 30-35 grader slik at den har en sjanse til å trives? Planen er så å gi lactoen noen dager på 35 ish deg C. Så får alt stå på en temperatur rundt 18-20 deg C til SG er stabil.

Noen innspill?
 
Hei,

Jeg planlegger å sette en kveik / brett / lacto øl til helgen. Planen er å pitche kveik og brett i primæren og holde rundt 35 deg C. Etter 4-5 dager er planen å tilsette lactobacillus. Det er gjerne ikke optimalt å tilsette den på den måten, men det er vel i teorien mulig? I så tilfelle er det gjerne fordelaktig å holde temperaturen rundt 30-35 grader slik at den har en sjanse til å trives? Planen er så å gi lactoen noen dager på 35 ish deg C. Så får alt stå på en temperatur rundt 18-20 deg C til SG er stabil.

Noen innspill?
Har tenkt på noe lignende selv, det spesielle med kveik at den har samme temperatursjikt som lakto, så disse kan sikkert kombineres ved kroppstemperatur. Men brett vil sikkert gi avsmaker ved så høy temperatur, så det er sikkert lurt å vente med det. Har brukt kveik og så brett i sekundær, men det tar nok et år før det er ferdig.
 
Tilbake
Topp