Hei,
Jeg planlegger å sette en kveik / brett / lacto øl til helgen. Planen er å pitche kveik og brett i primæren og holde rundt 35 deg C. Etter 4-5 dager er planen å tilsette lactobacillus. Det er gjerne ikke optimalt å tilsette den på den måten, men det er vel i teorien mulig? I så tilfelle er det gjerne fordelaktig å holde temperaturen rundt 30-35 grader slik at den har en sjanse til å trives? Planen er så å gi lactoen noen dager på 35 ish deg C. Så får alt stå på en temperatur rundt 18-20 deg C til SG er stabil.
Noen innspill?
Jeg planlegger å sette en kveik / brett / lacto øl til helgen. Planen er å pitche kveik og brett i primæren og holde rundt 35 deg C. Etter 4-5 dager er planen å tilsette lactobacillus. Det er gjerne ikke optimalt å tilsette den på den måten, men det er vel i teorien mulig? I så tilfelle er det gjerne fordelaktig å holde temperaturen rundt 30-35 grader slik at den har en sjanse til å trives? Planen er så å gi lactoen noen dager på 35 ish deg C. Så får alt stå på en temperatur rundt 18-20 deg C til SG er stabil.
Noen innspill?