TommyStrand
Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg har en Fermzilla og gjæringsskap med temperaturkontroll.
Så langt har jeg gjæret lager øl under trykk + fulgt anbefalt temperatur for gjæren, men lurer på om dette egentlig er feil og skaper unødvendig stress for gjæren?
Denne gangen skal jeg gjære med WLP835 German X lager og ville da normalt sett gjæret på 10 grader under trykk, men det virker som om de fleste holder seg til romtemperatur når de gjærer under trykk.
Noen som har erfaringer?
Jeg har en Fermzilla og gjæringsskap med temperaturkontroll.
Så langt har jeg gjæret lager øl under trykk + fulgt anbefalt temperatur for gjæren, men lurer på om dette egentlig er feil og skaper unødvendig stress for gjæren?
Denne gangen skal jeg gjære med WLP835 German X lager og ville da normalt sett gjæret på 10 grader under trykk, men det virker som om de fleste holder seg til romtemperatur når de gjærer under trykk.
Noen som har erfaringer?