Er akkurat ferdig med mitt første brygg som nå har stått 13dager til primærgjæring. Det er en Amerikansk pale ale, har gjæret ved 19grader, og etter 6dager var den ferdig. (OG 1060 - FG 1014) Men har leste at den bør få 14dager for å klarne.
I morgen har den stått i 2uker så da er planen og tappe på fat, men jeg har hørt diverse rykter om at temperaturen bør senkes en stund før flasking og lurer på om det er noe som kan hjelpe med temperatur og varighet på en slik behandling? har forstått det slik at lavere temp hjelper på klarnings prosessen?
MVH
Bjørn Magnus
I morgen har den stått i 2uker så da er planen og tappe på fat, men jeg har hørt diverse rykter om at temperaturen bør senkes en stund før flasking og lurer på om det er noe som kan hjelpe med temperatur og varighet på en slik behandling? har forstått det slik at lavere temp hjelper på klarnings prosessen?
MVH
Bjørn Magnus