Noen nybegynner-spørsmål:
Har satt mitt første ekstrakt-brygg, en IPA kjøpt på Europris.
Den har stått i 11 dager og gjæret, kom litt sent i gang med gjæringen, men ploppet bra etter hvert. Etter 9 dager målte jeg SG til 1015, og tilsatte posen med humle, slik det sto i oppskriften. Før dette hadde gjærlåsen roet seg til nesten ingen aktivitet, men etter at humlen var tilsatt, begynte det å boble friskt igjen. Er dette normalt? Og hvorfor tilsettes humlen så sent i prosessen? (Trodde dette skulle gjøres tidligere..)
I oppskriften står det at jeg skal tappe når SG når 1009. Målte i går til 1010, så antar jeg når dette nivået i kveld. Samtidig står det også at SG bør være stabil i to dager før det tappes. Så hva betyr egentlig dette? Er maltmengde etc. for dette settet satt sammen slik at det er sannsynlig at den stopper på 1009? Hva er viktigst, SG på 1009 eller to dager stabilt?
Har prøvesmakt litt, og resultatet virker lovende. Men har lyst til å forbedre litt for hver gang. Har kjøpt et nytt sett (en bitter), og lurer på om jeg skal erstatte sukkeret i settet med spraymalt (også kjøpt på Europris). Er dette hensiktsmessig? Og hva bør i såfall mengdeforholdet være, 1:1?
Har satt mitt første ekstrakt-brygg, en IPA kjøpt på Europris.
Den har stått i 11 dager og gjæret, kom litt sent i gang med gjæringen, men ploppet bra etter hvert. Etter 9 dager målte jeg SG til 1015, og tilsatte posen med humle, slik det sto i oppskriften. Før dette hadde gjærlåsen roet seg til nesten ingen aktivitet, men etter at humlen var tilsatt, begynte det å boble friskt igjen. Er dette normalt? Og hvorfor tilsettes humlen så sent i prosessen? (Trodde dette skulle gjøres tidligere..)
I oppskriften står det at jeg skal tappe når SG når 1009. Målte i går til 1010, så antar jeg når dette nivået i kveld. Samtidig står det også at SG bør være stabil i to dager før det tappes. Så hva betyr egentlig dette? Er maltmengde etc. for dette settet satt sammen slik at det er sannsynlig at den stopper på 1009? Hva er viktigst, SG på 1009 eller to dager stabilt?
Har prøvesmakt litt, og resultatet virker lovende. Men har lyst til å forbedre litt for hver gang. Har kjøpt et nytt sett (en bitter), og lurer på om jeg skal erstatte sukkeret i settet med spraymalt (også kjøpt på Europris). Er dette hensiktsmessig? Og hva bør i såfall mengdeforholdet være, 1:1?