Er det noen som vet om det blir trukket ut mer tanniner av dårlig knust korn, enn av korn som er knust som det skal?
Brygget 4 batcher på rappen i begynnelsen av november, og stusset litt over at jeg fikk dårligere og dårligere utbytte. Fant ut etter batch nummer 4 at rulla på mølla mi hadde løsnet på ene siden. Var rett på en side, så det så ut til at det ble kvernet, men det har sluppet igjennom mange hele korn. Nå, når jeg skulle prøvesmake på disse, så er det en veldig tannin bitterhet i de 2 siste batchene. Kan ikke se noen annen sammenheng i dette, enn at det er de hele korna som har bidratt til dette.
I teorien er jo dette helt ulogisk, da et helt korn i mesk bare er i kontakt med 1 side av skallet. Mens et knust korn kommer i kontakt med både inn og utsiden av skallet, og vil bidra til mer tannin uttrekk....
Brygget 4 batcher på rappen i begynnelsen av november, og stusset litt over at jeg fikk dårligere og dårligere utbytte. Fant ut etter batch nummer 4 at rulla på mølla mi hadde løsnet på ene siden. Var rett på en side, så det så ut til at det ble kvernet, men det har sluppet igjennom mange hele korn. Nå, når jeg skulle prøvesmake på disse, så er det en veldig tannin bitterhet i de 2 siste batchene. Kan ikke se noen annen sammenheng i dette, enn at det er de hele korna som har bidratt til dette.
I teorien er jo dette helt ulogisk, da et helt korn i mesk bare er i kontakt med 1 side av skallet. Mens et knust korn kommer i kontakt med både inn og utsiden av skallet, og vil bidra til mer tannin uttrekk....