synspunkter på oppskrift?

Noen stødige karer som har synspunkter på denne?
Sammensurret av det jeg hadde tilgjengelig...

batch-size: 20L
Est OG 1060

3,99 kg pilsner 3EBC
0,83 kg caramunich 110EBC
0,50 kg munich 15EBC
0,10 kg chocolate 490EBC

Mesker 1 time på 67 grader

66gr Saaz  60min
22gr Saaz  15min
 
Med lagergjær får du ein dugeleg mørk lager. Litt usikker på definisjon.
Med alegjær vil du vel fort ende opp med ein slags brown ale.
Ville nok kokt i 90 min., sidan du har såpass med pilsmalt i.

Ha ein fin dag!
G
 
Hva om jeg slenger oppi 2 gram nellikspiker og en kanelstang eller to, 10 min før kokeslutt?
Så bruker jeg US-05, og kaller det en spesialjuleøl?
 
Det kan du sjølvsagt gjære...
Men eg er redd du vil oppleve ølet som litt "tynt", til juleøl å være, med såpass mykje Pilsnermalt.
Pass i alle fall på at ikkje mesketemp. blir for låg, slik at du sit att med eit altfor tørt øl.

Du kan jo berre brygge først og definere etterpå...  ;D
 
Gahr skrev:
Jeg ville byttet om mengdene med caramunich og münchenermalt.

Øke mengden münchenermalt til lik mengde caramunich og münchener?
da vil jeg få en kraftigere øl litt høyere OG, og det gjør ikke noe...
 
Tilbake
Topp