Grainnvargen
Norbrygg-medlem
Jeg skulle brygge en Pale Ale i jula og tenkte å teste WLP 023 på en av batchene. Satte en starter med gjærnæring og lot den gå i noe over to døgn. Så tydelig bobler i væslen, men nesten ingen skumdannelse.
Når den skiftet farge til ganske lys så avsluttet jeg. Jeg hadde timet det slik at den skulle vært ferdig på bryggedagen for å tømme hele stasen oppi vørteren.
Når vørteren var avkjølt og klar til pitching av gjær så luktet jeg på starteren. Den luktet veldig surt. Tok så en smaksprøve og det var kjempesurt. I og med at den ikke var bunnfalt så turte jeg ikke å tømme den oppi. Det ble tørrgjær istedet.
Jeg lot den sure starteren stå et par dager i kjøleskapet for bunnfelling og så har jeg dekantert og tømt gjærresten over i et norgesglass. Spørsmålet er om gjæren er ødelagt??
Det var som sagt nesten ikke skum på denne starteren. De andre jeg har satt har hatt et godt skumlag og noen har skummet over erlenmeyerkolben..
Det som har endret seg siden sist starter er at jeg har fått ny magnetrører. Den gamle tok kvelden og nå kjøpte jeg en fra Bryggselv som det var mye mer futt i. Går det an å røre for kraftig??
Når den skiftet farge til ganske lys så avsluttet jeg. Jeg hadde timet det slik at den skulle vært ferdig på bryggedagen for å tømme hele stasen oppi vørteren.
Når vørteren var avkjølt og klar til pitching av gjær så luktet jeg på starteren. Den luktet veldig surt. Tok så en smaksprøve og det var kjempesurt. I og med at den ikke var bunnfalt så turte jeg ikke å tømme den oppi. Det ble tørrgjær istedet.
Jeg lot den sure starteren stå et par dager i kjøleskapet for bunnfelling og så har jeg dekantert og tømt gjærresten over i et norgesglass. Spørsmålet er om gjæren er ødelagt??
Det var som sagt nesten ikke skum på denne starteren. De andre jeg har satt har hatt et godt skumlag og noen har skummet over erlenmeyerkolben..
Det som har endret seg siden sist starter er at jeg har fått ny magnetrører. Den gamle tok kvelden og nå kjøpte jeg en fra Bryggselv som det var mye mer futt i. Går det an å røre for kraftig??