JonP
Norbrygg-medlem
Fant noe gammel gjær i kjøleskapet her om dagen.
Nåja, fant og fant, gammel og gammel. Har vært litt syk i det siste halve året, så viljen til å brygge øl har ikke vært på på topp. Følgelig er det noe gjær som da har blitt liggende (WLP051 - best before 28-dec 09) som jeg her for noen dager siden plukket ut å laget en starter på. Var ikke alverdens optimist, men joda, den kom i gang og jeg laget en starter til, bare litt større. Den skummet godt over vha. akvariepumpe og siden jeg egentlig ikke har vokst skikkelig opp, så måtte man jo smake på skummet.
Det var surt... Det smakte gjær også, jovisst. Fikk dekantert gjæren over på en flaske for mulig bryggin i dag eller i morgen, men tenkte jeg skulle forhørte meg litt her før jeg kaster bort malt på noe kanskje ikke blir bra.
Etter dekanteringen smakte jeg på gjæren og det smaker vel som gjær gjør skulle jeg tro (må mimre litt tilbake til moderen bakte brød og jeg knabbet gjær for å 'smake') Det smaker litt surt i utgangspunktet såvidt jeg husker. Har også smakt på fosforsyre og og det er noe skarpt der sammen med gjæren som kan minne om det.
Høres det ut som forurenset starter?
EDIT:
Jeg kan ikke si at det lukter noe spesielt ut over det jeg er vant med fra gjæring av både startere og brygg.
JonP
Nåja, fant og fant, gammel og gammel. Har vært litt syk i det siste halve året, så viljen til å brygge øl har ikke vært på på topp. Følgelig er det noe gjær som da har blitt liggende (WLP051 - best before 28-dec 09) som jeg her for noen dager siden plukket ut å laget en starter på. Var ikke alverdens optimist, men joda, den kom i gang og jeg laget en starter til, bare litt større. Den skummet godt over vha. akvariepumpe og siden jeg egentlig ikke har vokst skikkelig opp, så måtte man jo smake på skummet.
Det var surt... Det smakte gjær også, jovisst. Fikk dekantert gjæren over på en flaske for mulig bryggin i dag eller i morgen, men tenkte jeg skulle forhørte meg litt her før jeg kaster bort malt på noe kanskje ikke blir bra.
Etter dekanteringen smakte jeg på gjæren og det smaker vel som gjær gjør skulle jeg tro (må mimre litt tilbake til moderen bakte brød og jeg knabbet gjær for å 'smake') Det smaker litt surt i utgangspunktet såvidt jeg husker. Har også smakt på fosforsyre og og det er noe skarpt der sammen med gjæren som kan minne om det.
Høres det ut som forurenset starter?
EDIT:
Jeg kan ikke si at det lukter noe spesielt ut over det jeg er vant med fra gjæring av både startere og brygg.
JonP