Karbonering på flaske kan være en risikosport. Jeg har ikke bare gode erfaringer, og leter etter forklaringer og løsninger.
Det later til at 6 gr sukker pr liter øl er en standard mange holder seg til. Er det generell konsensus her, eller er det noen som har gode erfaringer med annen sukkermengder til karboneringen?
Seig lake er selvsagt også et faremoment. Hvor mye øl bør jeg bruke til å lage sukkerlake til 25 liter øl for å få tynn nok lake til å sikre jevn utblanding i dunken før tapping og korking?
Og endelig: Kan det tenkes at luftmengde under korken har noe å si? Bør denne f. eks være på nivå med det man får i Kjøpeølflasker, eller bør det være mer/mindre luft?
Tanker om dette, og evt andre parametre og forslag er jeg EVIG TAKKNEMLIG for!
Det later til at 6 gr sukker pr liter øl er en standard mange holder seg til. Er det generell konsensus her, eller er det noen som har gode erfaringer med annen sukkermengder til karboneringen?
Seig lake er selvsagt også et faremoment. Hvor mye øl bør jeg bruke til å lage sukkerlake til 25 liter øl for å få tynn nok lake til å sikre jevn utblanding i dunken før tapping og korking?
Og endelig: Kan det tenkes at luftmengde under korken har noe å si? Bør denne f. eks være på nivå med det man får i Kjøpeølflasker, eller bør det være mer/mindre luft?
Tanker om dette, og evt andre parametre og forslag er jeg EVIG TAKKNEMLIG for!