Hei folkens satte et brygg i går, det jeg satte med var et ølsett fra Coopers Mexican zerveca 2 kg pilsnermalt og gjær (Saflager S-23 11.5g )
varmet opp 25 liter vann til 67 grader, trekte de 2 kg pilsnermalten i 1 time derreter helte jeg ølsettet oppi, dette varmet jeg opp til 99 grader i 30 min. Mesket derreter dette ned ved hjelp av tvinnet koperrør, dette tok 16 min å komme ned til 20 grader.
Men mitt spørsmål er egentlig dette : tok en sukkertest med hydrometeret og da lå den på 1030 noe som tilsier at ølet kommer til å få en alkohol styrke på 3,9 %
koket opp 1dl vann og tilsatte 2dl sukker som jeg helte i og da kom jeg opp til 1038 eller noe som tilsier 5% ca.
Men er dette nødvendig og gjørde jeg det rett ? sukker er da egentlig fy fy ?
Skal sette et brygg til på fredag og da skal jeg kun bruke pilsnermalt, men også humle pellets (Saaz Pellets 4.0%) og samma gjær, men er redd sukkerinholdet blir svakt ? eller tar jeg feil? kommer til å bruke 7-8 kg pilsnermalt til 25 liter vann koketid 1 time.
Mvh Marius
varmet opp 25 liter vann til 67 grader, trekte de 2 kg pilsnermalten i 1 time derreter helte jeg ølsettet oppi, dette varmet jeg opp til 99 grader i 30 min. Mesket derreter dette ned ved hjelp av tvinnet koperrør, dette tok 16 min å komme ned til 20 grader.
Men mitt spørsmål er egentlig dette : tok en sukkertest med hydrometeret og da lå den på 1030 noe som tilsier at ølet kommer til å få en alkohol styrke på 3,9 %
koket opp 1dl vann og tilsatte 2dl sukker som jeg helte i og da kom jeg opp til 1038 eller noe som tilsier 5% ca.
Men er dette nødvendig og gjørde jeg det rett ? sukker er da egentlig fy fy ?
Skal sette et brygg til på fredag og da skal jeg kun bruke pilsnermalt, men også humle pellets (Saaz Pellets 4.0%) og samma gjær, men er redd sukkerinholdet blir svakt ? eller tar jeg feil? kommer til å bruke 7-8 kg pilsnermalt til 25 liter vann koketid 1 time.
Mvh Marius