Jeg har kjøpt meg et kjøkkenbryggeri fra brygging.no og skulle i går teste det med all-grain brygging for første gang.
Når jeg kom til skyllingen så var det full stopp i kranen. Jeg prøvde først å røre litt i bunnen på mesken og så la den stå litt før jeg prøvde å tappe fra kranen, men det hjalp ikke. Det neste jeg prøvde (mulig det ikke er det lureste) var å blåse inn tappekranen. Dette hjalp heller ikke. Med full åpning av kranen så kom det bare enkelte dråper. Jeg var litt rådvill og endte med å helle hele mesken over i en meskepose som jeg så satte tilbake i meske gryta og silte gjennom.
Er det noen andre som har hatt problemer med stuck mash i kjøkkenbryggeri oppsettet til brygging.no, og som har noen tips til hvordan det kan unngåes?
Jeg endte på 60% utbytte, noe jeg synes var litt lavt, men problemene med skyllingen tatt i betraktning så var det kanskje ikke så verst...
Når jeg kom til skyllingen så var det full stopp i kranen. Jeg prøvde først å røre litt i bunnen på mesken og så la den stå litt før jeg prøvde å tappe fra kranen, men det hjalp ikke. Det neste jeg prøvde (mulig det ikke er det lureste) var å blåse inn tappekranen. Dette hjalp heller ikke. Med full åpning av kranen så kom det bare enkelte dråper. Jeg var litt rådvill og endte med å helle hele mesken over i en meskepose som jeg så satte tilbake i meske gryta og silte gjennom.
Er det noen andre som har hatt problemer med stuck mash i kjøkkenbryggeri oppsettet til brygging.no, og som har noen tips til hvordan det kan unngåes?
Jeg endte på 60% utbytte, noe jeg synes var litt lavt, men problemene med skyllingen tatt i betraktning så var det kanskje ikke så verst...