Har en IIPA på gang, OG 1096 og estimert FG var 1024 med 1028 London ale, som skal ha en attenuation på 73-77%. Etter 10 dager er jeg støkk på SG 1030, som er en attenuation på 69%. Jeg var nok litt dårlig på luftinga (både mesk og gjæringstemperatur skal være ok).
MAO er det jo mer gjærbart sukker igjen (sant?). Men det hjelper ikke å tilsette mer gjær hvis det er oksygenet det skorter på?
MEN, hvis det siste er tilfellet, hvordan får jeg da flaskekarbonert? Hvis det ikke har noe for seg å tilsette gjær nå, hjelper det vel heller ikke å tilsette gjær før flasking?
OG, hvis det forstatt er mer gjærbart sukker i vørteren, burde jeg tilsette mindre karboneringssukker, for å slippe flaskebomber?
Lettere forvirret her. På forhånd takk!
MAO er det jo mer gjærbart sukker igjen (sant?). Men det hjelper ikke å tilsette mer gjær hvis det er oksygenet det skorter på?
MEN, hvis det siste er tilfellet, hvordan får jeg da flaskekarbonert? Hvis det ikke har noe for seg å tilsette gjær nå, hjelper det vel heller ikke å tilsette gjær før flasking?
OG, hvis det forstatt er mer gjærbart sukker i vørteren, burde jeg tilsette mindre karboneringssukker, for å slippe flaskebomber?
Lettere forvirret her. På forhånd takk!