Skal brygge min første stout eller porter, og mangler black patent. Spørsmålet er: hva blir dette? Og kan det bli godt? Innspill til oppskriften mottas med stor takk!
Og hvilken temp bør det meskes på?
Foreløpig oppskrift, men frista til å prøve dette. Kan vel ikke bli dårlig uansett?
Recipe: Chill Stout? Porter? TBD?
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,60 l
Post Boil Volume: 28,60 l
Batch Size (fermenter): 26,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 87,0 EBC
Estimated IBU: 28,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,3 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,80 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,9 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 8,3 %
0,40 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 3 6,7 %
0,31 kg Carafa III (1500,0 EBC) Grain 4 5,2 %
20,00 g Magnum [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 24,6 IBUs
15,00 g Goldings, East Kent [4,50 %] - Boil 15,0 Hop 6 3,2 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 Hop 7 0,9 IBUs
1,0 pkg London ESB Ale (Wyeast Labs #1968) [124, Yeast 8 -
15,00 g Chilli (Secondary 2,0 weeks) Flavor 9 -
Og hvilken temp bør det meskes på?
Foreløpig oppskrift, men frista til å prøve dette. Kan vel ikke bli dårlig uansett?
Recipe: Chill Stout? Porter? TBD?
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,60 l
Post Boil Volume: 28,60 l
Batch Size (fermenter): 26,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 87,0 EBC
Estimated IBU: 28,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,3 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,80 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,9 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 8,3 %
0,40 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 3 6,7 %
0,31 kg Carafa III (1500,0 EBC) Grain 4 5,2 %
20,00 g Magnum [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 24,6 IBUs
15,00 g Goldings, East Kent [4,50 %] - Boil 15,0 Hop 6 3,2 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 Hop 7 0,9 IBUs
1,0 pkg London ESB Ale (Wyeast Labs #1968) [124, Yeast 8 -
15,00 g Chilli (Secondary 2,0 weeks) Flavor 9 -