Tradisjonelt er det vel 100% stjørdalsmalt (maltet ved røyking) silt gjennom einerlåg, relativt lavt innhold av både humle (vet at flere kjøper dette på Apoteket, ikke rart de vil bruke lite og kullsyre, ofte gjæret med bakegjær. Dette er en ganske overfladisk oppskrift, her ligger det en mer utført en.
Det er også enkelte som blander tradisjoner og mer moderne bryggeteknikker og også blander oppskrifta med andre malttyper, humle.
Kunne godt tenkt meg å smakt noe av begge deler hvis noen har tilgang på det her?
I sommer brygget vi en pale ale med 50% stjørdalsmalt , tilsatte noe einebær og brukte skotsk ale gjær, men vår mer moderne bryggemetode (og tilsvarende høyt utbytte) gjorde at vi fikk en ekstrem røyksmak på ølet. I starten fikk jeg drageassosiasjoner til å blåse tykk røyk ut nesa, bare av å ta en slurk. Litt usikker på hva du er ute etter, men kan godt anbefale å holde andelen røykmalt vesentlig under dette hvis du brygger med vanlig oppsett.
Der er det 8 sider dedikert til brygging av stjørdalsøl på Hognesaunet, i tillegg til flere andre trønderske tradisjonsbryggere og historikk rundt "maltølet".
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.