Hei!
Jeg har blitt offer for svikt i egne rutiner, og trenger hjelp!
For første gang har jeg nå fått dårlig utgjæring, og siden jeg ikke vurderte det som en mulighet, så målte jeg FG først etter å ha stukket om fra ett primærkar til to sekundærkar. :bank2:
Det er snakk om en Porter med OG 1060, og nå FG på 1024 etter 12 dager. Gjæret med Wyeast 1028 etter Mr.Malty, og stukket om fordi halvparten nå er smaksatt med uttrekk av eik og vanilje. Planen var å la det stå på sekundær i 5 dager før flasking.
Vørter ble luftet etter "nærmer meg snart 40 og rister 33 liter vørter med fare for hjerteinfarkt" metoden, og dette har funka brillefint tidligere.
Jeg ser for meg følgende muligheter, og trenger som nevnt hjelp
1. La det stå en stund til å håpe at FG kryper videre ned. Siden jeg har stukket om vil jeg tippe at det ikke er nok gjær igjen til oppgaven?
2. Tilsette mer gjær. Noe som vil tilsi mye venting på postgang nå i julestria. Jeg har kun US-05 tilgjengelig i huset.
3. Akseptere nederlag, og flaske når tiden er inne.
Jeg kunne tenke meg å få FG ned et sted mellom 1015-1020
Jeg har blitt offer for svikt i egne rutiner, og trenger hjelp!
For første gang har jeg nå fått dårlig utgjæring, og siden jeg ikke vurderte det som en mulighet, så målte jeg FG først etter å ha stukket om fra ett primærkar til to sekundærkar. :bank2:
Det er snakk om en Porter med OG 1060, og nå FG på 1024 etter 12 dager. Gjæret med Wyeast 1028 etter Mr.Malty, og stukket om fordi halvparten nå er smaksatt med uttrekk av eik og vanilje. Planen var å la det stå på sekundær i 5 dager før flasking.
Vørter ble luftet etter "nærmer meg snart 40 og rister 33 liter vørter med fare for hjerteinfarkt" metoden, og dette har funka brillefint tidligere.
Jeg ser for meg følgende muligheter, og trenger som nevnt hjelp
1. La det stå en stund til å håpe at FG kryper videre ned. Siden jeg har stukket om vil jeg tippe at det ikke er nok gjær igjen til oppgaven?
2. Tilsette mer gjær. Noe som vil tilsi mye venting på postgang nå i julestria. Jeg har kun US-05 tilgjengelig i huset.
3. Akseptere nederlag, og flaske når tiden er inne.
Jeg kunne tenke meg å få FG ned et sted mellom 1015-1020