Hei,
Jeg var litt uforberedt i bryggingen av en wit så den fikk både feil gjær og jeg manglet koriander frø og appelsin skall når jeg brygget ølet.
Kan jeg:
1) koke opp litt vann (hvor mye?) sammen med appelsin skall og korriander frø i 5 minutter og tilsette dette nå, etter 6 dagers gjæring (ble satt på lørdag, startet på søndag).
Tenkte å tilsette via en trakt der gjærlåsen står, så slipper jeg ta av lokket, vil nødig introdusere mer oksygen enn nødvendig, er dette en ok måte å gjøre det på?
Jeg var litt uforberedt i bryggingen av en wit så den fikk både feil gjær og jeg manglet koriander frø og appelsin skall når jeg brygget ølet.
Kan jeg:
1) koke opp litt vann (hvor mye?) sammen med appelsin skall og korriander frø i 5 minutter og tilsette dette nå, etter 6 dagers gjæring (ble satt på lørdag, startet på søndag).
Tenkte å tilsette via en trakt der gjærlåsen står, så slipper jeg ta av lokket, vil nødig introdusere mer oksygen enn nødvendig, er dette en ok måte å gjøre det på?