Goddagen.
Satte mitt første sett i går kveld, en coopers real ale. Det jeg lurer på er bruken av oechslevekt: Jeg putta den i vørteren, og den viste 10, eller 1010... Ihvertfall sank den godt nedi. I ettertid kom jeg selvfølgelig på at vekta er beregnet for 20c, og at jeg ikke er helt sikker på hvilken temperatur brygget hadde akkurat da. Temperaturen i rommet er dog 22 grader.
Så jeg lurer på om det er noen vits i å ta en ny måling? Jeg har også hørt at øl generelt sett ikke skal være i dunken mindre enn 2 uker?
Takker for alle svar
Satte mitt første sett i går kveld, en coopers real ale. Det jeg lurer på er bruken av oechslevekt: Jeg putta den i vørteren, og den viste 10, eller 1010... Ihvertfall sank den godt nedi. I ettertid kom jeg selvfølgelig på at vekta er beregnet for 20c, og at jeg ikke er helt sikker på hvilken temperatur brygget hadde akkurat da. Temperaturen i rommet er dog 22 grader.
Så jeg lurer på om det er noen vits i å ta en ny måling? Jeg har også hørt at øl generelt sett ikke skal være i dunken mindre enn 2 uker?
Takker for alle svar