Har bestilt meg en 50 L Speidel og har noen spørsmål for å komme igang.
Jeg har vært med Myra Bryggelag på ett brygg, det er all erfaringen jeg har. Men de første bryggene på Speidelen får jeg hjelp fra dem.
Jeg har satt meg opp med det meste av teknisk utstyr, det er bruken jeg lurer litt på.
Kommer til å bruke bare Cornelius fat og har 8 stk liggende nå.
Kan jeg brygge ned mot 40 liter for å tilpasse 2 fat?
Kan jeg brygge opp mot 60 liter for å tilpasse 3 fat? Selvfølgelig tenker jeg da å bruke mye skyllevann og få et øl som ikke er så sterkt, men greier Speidelen å koke dette?
Kan jeg bruke humle og andre tilsetninger rett i vørteren eller bør jeg bruke vaskepose? Tenker også etterhvert på juleøl med kanelstang og Norwegian Wood lignende øl med einer.
Har bestilt med en Barley Crusher maltkvern, denne var justert til i underkant av 1mm åpning, har justert den inn til 1,4mm åpning. Høres dette greit ut eller bør jeg bruke andre mål?
Går det greit å blande vanlig malt og hvetemalt og kjøre gjennom kverna eller bør jeg bruke flaket hvete?
Speidelen har jo muligheter for mange mesketrinn, hvor mye skal en gjøre ut av dette? I de fleste oppskrifter jeg finner er det jo oppgitt 1 mesketemperatur, skal jeg da bare bruke 1 eller skal jeg bruke mulighetene som ligger i Speidelen? Hva gjør dere?
Har som sagt det aller meste av teknisk utstyr, men har ikke satt meg opp med råstoffer enda. Regner med at det første brygget blir på det som følger med Speidelen.
Gjær kjøpes fortløpende og det blir vel også noe gjenbruk sammen med Myra eller andre. Har bestilt magnetrører og kolbe også.
Men jeg regner med at det blir en biltur ned til Høylandet (Petit) og fylle opp med en del råvarer. Handler nok en god del av malt i og med at det tåler å ligge en god stund. Tar da også med andre råvarer jeg trenger, kan noen gi meg tips på hva jeg bør handle inn av slikt, som en slags handleliste?
Hilsen enda ikke arrogant Speidel eier som kanskje kan bli det?
Dette ble mye spørsmål og dette er jo egentlig bare begynnelsen av det jeg lurer på, blir vel mange fler etterhvert.
Jeg har vært med Myra Bryggelag på ett brygg, det er all erfaringen jeg har. Men de første bryggene på Speidelen får jeg hjelp fra dem.
Jeg har satt meg opp med det meste av teknisk utstyr, det er bruken jeg lurer litt på.
Kommer til å bruke bare Cornelius fat og har 8 stk liggende nå.
Kan jeg brygge ned mot 40 liter for å tilpasse 2 fat?
Kan jeg brygge opp mot 60 liter for å tilpasse 3 fat? Selvfølgelig tenker jeg da å bruke mye skyllevann og få et øl som ikke er så sterkt, men greier Speidelen å koke dette?
Kan jeg bruke humle og andre tilsetninger rett i vørteren eller bør jeg bruke vaskepose? Tenker også etterhvert på juleøl med kanelstang og Norwegian Wood lignende øl med einer.
Har bestilt med en Barley Crusher maltkvern, denne var justert til i underkant av 1mm åpning, har justert den inn til 1,4mm åpning. Høres dette greit ut eller bør jeg bruke andre mål?
Går det greit å blande vanlig malt og hvetemalt og kjøre gjennom kverna eller bør jeg bruke flaket hvete?
Speidelen har jo muligheter for mange mesketrinn, hvor mye skal en gjøre ut av dette? I de fleste oppskrifter jeg finner er det jo oppgitt 1 mesketemperatur, skal jeg da bare bruke 1 eller skal jeg bruke mulighetene som ligger i Speidelen? Hva gjør dere?
Har som sagt det aller meste av teknisk utstyr, men har ikke satt meg opp med råstoffer enda. Regner med at det første brygget blir på det som følger med Speidelen.
Gjær kjøpes fortløpende og det blir vel også noe gjenbruk sammen med Myra eller andre. Har bestilt magnetrører og kolbe også.
Men jeg regner med at det blir en biltur ned til Høylandet (Petit) og fylle opp med en del råvarer. Handler nok en god del av malt i og med at det tåler å ligge en god stund. Tar da også med andre råvarer jeg trenger, kan noen gi meg tips på hva jeg bør handle inn av slikt, som en slags handleliste?
Hilsen enda ikke arrogant Speidel eier som kanskje kan bli det?
Dette ble mye spørsmål og dette er jo egentlig bare begynnelsen av det jeg lurer på, blir vel mange fler etterhvert.