Spørsmål av ren teoretisk interesse

Gard

 
Har forsøkt å finne ut av dette på nettet uten å bli så my klokere...
Er det noen som har noen formening om hvor mye CO2 som dannes av at 20 liter øl gjærer?
 
Enkelt forklart, ett gram sukker blir under gjæring 0,5 gram alkohol, og 0,5 gram co2.
Så 20 liter øl blir?? :)
Det er avhengig av OG-FG :)
Regn ut hvor mye sukker som er gjæret, og del på to....
 
Jeg lurte rett og slett på hvor mange kubikk(desi)meter CO2 som kommer ut på rommet der mitt gjæringskar står. Vet at det ikke er farlig og luftes ut, men ble nysgjerrig.
 
1 kilo co2 i gassform er ca 510 liter.
Gjærer du 17 gram sukker pr liter øl vill du få 1% alkohol.
Øl på f.eks. 5% vill gi 17*5=85 gram sukker pr liter.
20 liter øl gir da 20*85=1700 gram sukker /2= 850 gram co2.
510*0,85=433,5 liter co2.
Slik ca.. :)
 
Takk og wow, både til framgangsmåten, kunnskapsnivået og selve svaret.
Det var en heftig mengde.
 
Hvor blir det av disse literne med CO2 når gjæringsdunken står i kjøleskap? Blir det overtrykk som gjør at døra spretter opp med jevne mellomrom?
 
dette her er virkelig et ølnerd tema.
mye rart folk her inne intreserer seg for.
morsomt og lærerikt noen ganger.
 
Tilbake
Topp