johanj
Norbrygg-medlem
Siden det er Gildeskåls tur til å arrangere bryggetreff i Salten, har vi nå gleden av å invitere til Smalahove-treff lørdag 27. oktober.
Treffet
I tillegg til å utvikle nettverket Salten Bryggerlag har vi et sterkt fokus på rekruttering, og derfor oppfordres alle som synes at hjemmebrygging høres spennende ut til å delta, og vi ber alle spre budskapet slik at vi når ut til flest mulig. Invitasjon går ut til hele bryggernasjonen slik at alle skal kjenne seg velkommen!
Siden rekruttering er vektlagt vil deltageravgiften holdes lav og er kun ment å dekke råvarer og leie av lokale.
Foredragene
Vi er så heldige at øldommer Lars Støre Gullichsen, tidligere styremedlem i Norbrygg og initiativtager bak Juleølkonkurransen på Tautra, har lovet å holde 2 foredrag for oss før middagen:
«Evaluering av øl»
Her skal vi lære oss grunnleggende prinsipper i evaluering av eget øl for å bedre kunne vurdere kvaliteten på hjemmebrygget øl. Det vil bli anledning å ta med eget øl som vi smaker på i lag og får vurdert.
«Modeller for kommersiell brygging i småskala».
Her blir det presentert alternative veier til kommersialisering av lokalprodusert kortreist håndverksøl.
Konkurransen
Vi er blitt utfordret av en lokal gruppe Smalahove-entusiaster til å komponere et dugende øl til et Smalahovelag. Vi utlyser derfor en uformell konkurranse der alle som ønsker kan delta, og deltagerølene blir servert under middagen med Smalahove som hovedrett. Vinneren blir kåret ved at publikum stemmer på sin favoritt etter middagen.
Det eneste kriterium som det tas stilling til er at det skal smake godt til Smalahove. Det er ingen begrensninger mht øl-klasser eller typeriktighet. For å sikre nok smaksprøver til publikum må deltagerne stille med 10l øl enten på corneliusfat eller standard 0,33l flasker, men man må gjerne ta med mer . Det må ikke være etiketter eller andre kjennetegn på fat eller flasker, slik at ølet blir bedømt utfra smak og ikke opphav. Vinneren vil få en liten oppmerksomhet.
Velkommen til Inndyr
Vi håper mange tar turen hit og at noen tar utfordringen og brygger Smalahove-øl, da vi ikke hadde tenkt å basere oss på butikkøl til maten ;D. Så sett av denne helgen allerede nå og brygg i vei, så kommer vi tilbake med utfyllende info etter hvert.
Treffet
I tillegg til å utvikle nettverket Salten Bryggerlag har vi et sterkt fokus på rekruttering, og derfor oppfordres alle som synes at hjemmebrygging høres spennende ut til å delta, og vi ber alle spre budskapet slik at vi når ut til flest mulig. Invitasjon går ut til hele bryggernasjonen slik at alle skal kjenne seg velkommen!
Siden rekruttering er vektlagt vil deltageravgiften holdes lav og er kun ment å dekke råvarer og leie av lokale.
Foredragene
Vi er så heldige at øldommer Lars Støre Gullichsen, tidligere styremedlem i Norbrygg og initiativtager bak Juleølkonkurransen på Tautra, har lovet å holde 2 foredrag for oss før middagen:
«Evaluering av øl»
Her skal vi lære oss grunnleggende prinsipper i evaluering av eget øl for å bedre kunne vurdere kvaliteten på hjemmebrygget øl. Det vil bli anledning å ta med eget øl som vi smaker på i lag og får vurdert.
«Modeller for kommersiell brygging i småskala».
Her blir det presentert alternative veier til kommersialisering av lokalprodusert kortreist håndverksøl.
Konkurransen
Vi er blitt utfordret av en lokal gruppe Smalahove-entusiaster til å komponere et dugende øl til et Smalahovelag. Vi utlyser derfor en uformell konkurranse der alle som ønsker kan delta, og deltagerølene blir servert under middagen med Smalahove som hovedrett. Vinneren blir kåret ved at publikum stemmer på sin favoritt etter middagen.
Det eneste kriterium som det tas stilling til er at det skal smake godt til Smalahove. Det er ingen begrensninger mht øl-klasser eller typeriktighet. For å sikre nok smaksprøver til publikum må deltagerne stille med 10l øl enten på corneliusfat eller standard 0,33l flasker, men man må gjerne ta med mer . Det må ikke være etiketter eller andre kjennetegn på fat eller flasker, slik at ølet blir bedømt utfra smak og ikke opphav. Vinneren vil få en liten oppmerksomhet.
Velkommen til Inndyr
Vi håper mange tar turen hit og at noen tar utfordringen og brygger Smalahove-øl, da vi ikke hadde tenkt å basere oss på butikkøl til maten ;D. Så sett av denne helgen allerede nå og brygg i vei, så kommer vi tilbake med utfyllende info etter hvert.