Vi skyller altid mesken på 78 grader. Bryggekompisen min lurte på hvorfor vi ikke bare kunne koke opp vann til 100 grader og skylle fra der?(slippe å passe på temperaturen)
Er det noen her som virkelige vet hvorfor vi må skylle på nøyaktig 78 grader
Om du koker opp til 100 grader så vil du dra med tanniner fra malten. Vil gi en litt besk smak. Skylling er godt forklart i John Palmer's "How To Brew".
Da får du vel ikke med deg så mye godsaker
Ekstrak er ofte et kompromi mellom å få med seg så mye godsaker som mulig uten og også få med uønskede stoffer
Tja. Hvis man, som mange gjør, bruker et utmeskingssteg på 77-78 °C før skyllingen, er det jo ok ikke å ha skyllevannet noe særlig varmere enn dette...
Hehe, ser jeg tråkker i vedtatte sannheter....igjen. Enig hvis man kjører utmesking på 78 grader. Jeg er så enkel at jeg mesker på fast temperatur som kan variere mellom 64 og 69 grader avhengig av øltype. Med 2-3 cm vannstand over mesken ved skylling har jeg erfart at jeg får bedre utbytte ved å øke skyllevannstemperaturen slik at reell temperatur blir ca 78 grader i mesken. Dette uten å merke antydning til tanniner eller andre usmaker. Er vel egentlig ikke noen uenighet? Jeg lover å beskrive forutsetningene for uttalelsene bedre neste gang
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.