Hei !
Det finnes mange tråder rundt skumproblemer, men jeg finner ingen som svarer på akkurat det jeg lurer på
Jeg har øl på 50 liters aas-fat. Dette er eller har iallfall høyst sannsynlig vært overkarbonert. Forsøker å tappe det fra tappeanlegget, og får ikke mye annet enn skum.
Har forsøkt å lufte ut endel kullsyre, ved å åpne fatet flere ganger over et par døgn. Det har hjulpet, men er fortsatt langt unna noe som fungerer. Det som er igjen når skummet er fjernet, er også rimelig flatt.
Jeg har klart å lese meg til at lengde og dimensjon på slanger også kan være synderen. Jeg har lyst til å se på dette før jeg tapper ut mer kullsyre.
Anlegget hadde en slange på ca 1 meter med indre dimensjon på 7,5 mm, noe som vel er alt for grov dimensjon og altfor kort lengde i følge det jeg har klart å lese meg til.
Jeg gikk derfor til innkjøp av 5 meter 3/16" slange, og monterte dette til tappeanlegget. Jeg har ikke gjort noe med slangen fra CO2-flasken. Jeg antar det ikke har noe å si.
Satte på trykk, og forsøkte å tappe. Måtte nærmere 1 bar for å få det til å flyte.
Det som dras opp av fatet er stort sett skum. Det som kommer ut er stort sett skum. Med den gamle slangen så det iallfall bedre ut på vei oppover i slangen.
Har jeg gjort noe feil? Er slangebyttet et blindspor? Bør jeg heller fortsette å tappe ut kullsyre?
Er 3/16" mer egnet for Cornelius-fat, og ikke den typen jeg har?
Ølet skal serveres i 40-årslag om to uker, så dette vil jeg gjerne ha til å fungere..
Sier tusen takk for alle tips! Har for øvrig lagt ved bilder av anlegget slik det så ut før jeg prøvde med 3/16" slange
Det finnes mange tråder rundt skumproblemer, men jeg finner ingen som svarer på akkurat det jeg lurer på
Jeg har øl på 50 liters aas-fat. Dette er eller har iallfall høyst sannsynlig vært overkarbonert. Forsøker å tappe det fra tappeanlegget, og får ikke mye annet enn skum.
Har forsøkt å lufte ut endel kullsyre, ved å åpne fatet flere ganger over et par døgn. Det har hjulpet, men er fortsatt langt unna noe som fungerer. Det som er igjen når skummet er fjernet, er også rimelig flatt.
Jeg har klart å lese meg til at lengde og dimensjon på slanger også kan være synderen. Jeg har lyst til å se på dette før jeg tapper ut mer kullsyre.
Anlegget hadde en slange på ca 1 meter med indre dimensjon på 7,5 mm, noe som vel er alt for grov dimensjon og altfor kort lengde i følge det jeg har klart å lese meg til.
Jeg gikk derfor til innkjøp av 5 meter 3/16" slange, og monterte dette til tappeanlegget. Jeg har ikke gjort noe med slangen fra CO2-flasken. Jeg antar det ikke har noe å si.
Satte på trykk, og forsøkte å tappe. Måtte nærmere 1 bar for å få det til å flyte.
Det som dras opp av fatet er stort sett skum. Det som kommer ut er stort sett skum. Med den gamle slangen så det iallfall bedre ut på vei oppover i slangen.
Har jeg gjort noe feil? Er slangebyttet et blindspor? Bør jeg heller fortsette å tappe ut kullsyre?
Er 3/16" mer egnet for Cornelius-fat, og ikke den typen jeg har?
Ølet skal serveres i 40-årslag om to uker, så dette vil jeg gjerne ha til å fungere..
Sier tusen takk for alle tips! Har for øvrig lagt ved bilder av anlegget slik det så ut før jeg prøvde med 3/16" slange