Kvelden for IPA brygging.
Har lenge gått og planlagt brygging av IPA med Simcoe som bitterhumle, og i kveld bestemte jeg meg for å sette i gang, og for å teste det nye Fluke 54-II tempmåleren min.
Har hatt gjærstarterene stående siden tirsdag og fant derfor ut at i kvled kl 18 så var tiden moden for litt brygging igjen, var tross alt 14 dager siden sist
Vasket utstyr og gjorde alt klart, og etter litt roting fikk jeg endelig satt i gang med meskingen. Mesket 11kg med en grei IPA blanding og satte i gang.
Oppskrift kommer senere, har ikke den foran meg nå. Men 1830 var mesket i gang, og sirkulasjonspumpa var satt i gang. Etter 75min på 65,3- 65,8 grader så økte jeg temp'n til 78grader i 15min tilsatte da 18l vann med 93,5 graer for å få tempen riktig, dette gik kjempefint, mesket i 15 mn på 78 graer før jeg startet renningen. Fikk rent gjennom så jeg hadde 46l med vørter med 1048 i følge vekta mi.
Startet koking og tilsatte sukker etter 30 min, 60 min igjen av kokinga og tilstte da 100G Simcoe humle og 75g Cascade humle, dette fikk koke til det hadde kokt i 45min og tilstte så 15g Challenger, deretter 25g Cascade, 25g Amarillo og 35g Challanger.
Etter koking avar ferdig så var det kjøling av brygget, og med gode 36 liter i melkespannet, så var det nedkjølt til 25C på ca 10min. Deretter var det å få det i gjæringspann og tilsatte gjæren ca 2330. Nå står det 2 spann med 18L med 2 forskjellige gjærkulturer å godgjør seg på badt. Den en er med WLP051 (2. genrasjon) og et spann med London ESB.
Så nå er det bare å vente på godsakene.
KRaaen
Har lenge gått og planlagt brygging av IPA med Simcoe som bitterhumle, og i kveld bestemte jeg meg for å sette i gang, og for å teste det nye Fluke 54-II tempmåleren min.
Har hatt gjærstarterene stående siden tirsdag og fant derfor ut at i kvled kl 18 så var tiden moden for litt brygging igjen, var tross alt 14 dager siden sist
Vasket utstyr og gjorde alt klart, og etter litt roting fikk jeg endelig satt i gang med meskingen. Mesket 11kg med en grei IPA blanding og satte i gang.
Oppskrift kommer senere, har ikke den foran meg nå. Men 1830 var mesket i gang, og sirkulasjonspumpa var satt i gang. Etter 75min på 65,3- 65,8 grader så økte jeg temp'n til 78grader i 15min tilsatte da 18l vann med 93,5 graer for å få tempen riktig, dette gik kjempefint, mesket i 15 mn på 78 graer før jeg startet renningen. Fikk rent gjennom så jeg hadde 46l med vørter med 1048 i følge vekta mi.
Startet koking og tilsatte sukker etter 30 min, 60 min igjen av kokinga og tilstte da 100G Simcoe humle og 75g Cascade humle, dette fikk koke til det hadde kokt i 45min og tilstte så 15g Challenger, deretter 25g Cascade, 25g Amarillo og 35g Challanger.
Etter koking avar ferdig så var det kjøling av brygget, og med gode 36 liter i melkespannet, så var det nedkjølt til 25C på ca 10min. Deretter var det å få det i gjæringspann og tilsatte gjæren ca 2330. Nå står det 2 spann med 18L med 2 forskjellige gjærkulturer å godgjør seg på badt. Den en er med WLP051 (2. genrasjon) og et spann med London ESB.
Så nå er det bare å vente på godsakene.
KRaaen