Lætt!
Disse to går igjen gang på gang;
-oppskriftene er funnet her på forumet.. beklager jeg ikke linker til korrekte post men jeg fant den ikke i forbifarta (har prøvd å linke korrekt men skal endre dem om jeg finner bedre poster)
1.
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6970.msg73394.html#msg73394
Amerikansk Pale Ale 23 liters
OG: 1045
Alcohol: 4,5 %
by vol.Colour: 14 EBC (Amber)
Bitterness: 30
IBUBU/GU: 0.66
Pilsner Malt 3 EBC 3700 grammes
Cara Amber 60 EBC 230 grammes
Cara Crystal 120 EBC 230 grammes
Kandis (light) 135 grammes
Mash schedule: (merk: om du mesker på lavere temp i starten får du mer citrus/frukt-smak.. har brygget denne 4-5 ganger og variert gjær / temp / annet hver gang.. den blir bare ikke feil uansett!!)
64 degrees for 60 minutes,
72 degrees for 15 minutes.
Mash out 78`c
Hops:
Simcoe 11 g 90 min
Perle 10 g 60 min
Amarillo 15 g 15 min
Chinnok 15 g 15 min
Citra 8 g 5 min
Citra 10 g Dry hop after primary fermentation (4 days)
FermentationYeast:
WLP051 California Ale V Yeast
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
2. American West Coast Amber Ale :
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3587.msg26866.html#msg26866
NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)
OG: 1060
FG: 1012
Farve (beregnet): 32
EBC Beregnet bitter: 40 IBU, med formel annet. Vørtermengde: 26 l Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
3900 gram 65,4 % Maris Otter Pale Ale malt. T Fawcett 5 EBC
450 gram 7,6 % Munchen I. Weyerman 14 EBC
400 gram 5,7 % Crystal malt 150 EBC
225 gram 3,8 % Amber 100 EBC
200 gram 3,4 % Caramalt 30 EBC
85 gram 1,4 % Dark Crystal 150 EBC
50 gram 0,9 % Pale Choco 400 EBC
650 gram 10,3 % DME 8 EBC
Vann 26 l til innmesking 5 l til skylling
Meskeskjema
10 min 52 °C 15 min 60 °C 25 min 67 °C 20 min 72 °C 10 min 77 °C
(mesker litt annerledes da jeg bruker meske-kar)
Humle 20 gram Simcoe Pellet 11 %-alfa 60 min
20 gram Cascade Pellet 7,8 %-alfa 10 min
24 gram Centennial Pellet 8,7 %-alfa 10 min
30 gram Cascade Pellet 7,8 %-alfa 0 min
30 gram Centennial Pellet 8,7 %-alfa 0 min
Koketid Total koketid vørter: 65 min
Gjær Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale
Gjæringstemperatur og -tid Gjæring/primærgjæring: 17 dager ved 19 grader