Sikker vinner!

Hans K

Dommer
Hei!

Jeg savner en tråd med oppskrifter som folk bare MÅ BRYGGE OM OG OM IGJEN for den alltid er en sikker vinner!

Fyr laus  :sikle
 
Har enda tilgode å brygge en oppskrift to ganger. Ikke fordi ingen av dem er gode, men tenk om jeg går glipp av å lage en som er enda bedre!
 
Lætt!
Disse to går igjen gang på gang;

-oppskriftene er funnet her på forumet.. beklager jeg ikke linker til korrekte post men jeg fant den ikke i forbifarta (har prøvd å linke korrekt men skal endre dem om jeg finner bedre poster)

1.       http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6970.msg73394.html#msg73394 Amerikansk Pale Ale 23 liters
OG: 1045
Alcohol: 4,5 %
by vol.Colour: 14 EBC (Amber)
Bitterness: 30
IBUBU/GU: 0.66

Pilsner Malt 3 EBC 3700 grammes
Cara Amber 60 EBC 230 grammes
Cara Crystal 120 EBC 230 grammes
Kandis (light) 135 grammes

Mash schedule: (merk: om du mesker på lavere temp i starten får du mer citrus/frukt-smak.. har brygget denne 4-5 ganger og variert gjær / temp / annet hver gang.. den blir bare ikke feil uansett!!)
64 degrees for 60 minutes,
72 degrees for 15 minutes.
Mash out 78`c

Hops:
Simcoe  11 g 90 min
Perle  10 g 60 min
Amarillo  15 g 15 min
Chinnok 15 g  15 min
Citra 8 g 5 min
Citra 10 g Dry hop after primary fermentation (4 days)

FermentationYeast:
WLP051 California Ale V Yeast
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
 

2.       American West Coast Amber Ale : http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3587.msg26866.html#msg26866 NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)

OG: 1060
FG: 1012
Farve (beregnet): 32
EBC Beregnet bitter: 40 IBU, med formel annet. Vørtermengde: 26 l Sluttvolum:   23 l

Malt & sukker
3900 gram 65,4 % Maris Otter Pale Ale malt. T Fawcett   5 EBC  
450 gram  7,6 % Munchen I. Weyerman                   14 EBC  
400 gram  5,7 % Crystal malt                         150 EBC  
225 gram  3,8 % Amber                                100 EBC  
200 gram  3,4 % Caramalt                              30 EBC  
85 gram  1,4 % Dark Crystal                         150 EBC  
50 gram  0,9 % Pale Choco                           400 EBC  
650 gram 10,3 % DME                                    8 EBC

Vann 26 l til innmesking  5 l til skylling

Meskeskjema
10 min 52 °C 15 min 60 °C 25 min 67 °C 20 min 72 °C 10 min 77 °C
(mesker litt annerledes da jeg bruker meske-kar)

Humle  20 gram Simcoe     Pellet 11   %-alfa 60 min
20 gram Cascade    Pellet  7,8 %-alfa 10 min
24 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa 10 min
30 gram Cascade    Pellet  7,8 %-alfa  0 min
30 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa  0 min

Koketid Total koketid vørter: 65 min

Gjær Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale  

Gjæringstemperatur og -tid Gjæring/primærgjæring: 17 dager ved 19 grader
 
Hadde det ikke vert en ide å legge ved beerxml filen i posten?
Da er det lettere for oss andre å hente "slagerne" inn i egne bryggeprogram  :skitbra:

lenge leve latskap!!
 
Støtter den. Mye bra her men latskapen tar overhånd. En XMlfil hadde vært fint.... :skitbra:
 
Treig skrev:
2.       American West Coast Amber Ale : http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3587.msg26866.html#msg26866 NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)

(...)

Meskeskjema
10 min 52 °C 15 min 60 °C 25 min 67 °C 20 min 72 °C 10 min 77 °C
(mesker litt annerledes da jeg bruker meske-kar)

Hvordan mesker du? Tenker å kjøre kun ètt (+ utmesk) meskesteg. 60 minutt på 66 grader f.eks. Må vel fungere det også?

CoolHandLuke? :D
 
OK, here it goes my top 3.

først ut er Nøgne Ø sin #100 som jeg brygget fra deres brewkit
https://www.dropbox.com/s/abiaqq4asin9xol/#100_nov12.pdf
hvis den skal konverterese til beercalck må det bli nogenelunde slik:

Nøgne Ø #100 Style: Barley Wine Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 5 liters
OG: 1124
FG:
Alcohol: 12.2 % by vol.
Colour: 40 EBC (Brown)
Bitterness: 62 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2400 g
Wheat Malt 3 EBC 250 g
Chocolate Malt 800 EBC 50 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Chinook 12.6% alpha 15 g 60 minutes
Centennial 10% alpha 10 g 15 minutes
Centennial 10% alpha 10 g 5 minutes
Columbus 16% alpha 10 g dry hopped
Chinook 12.6% alpha 12 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale

men neste gang ville jeg ihvertfall ganget oppskriften med x3

nest ut er Gonzo Imperial Porter der jeg har endret sjoko/blackmalt forholdet til 1:2 mot tidligere 1:1 som ble litt forr mye sjokko,
samt rearrangert humle tilsettningene:


Gonzo Imperial Porter Style: Imperial Porter Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 10 liters
OG: 1100
FG:
Alcohol: 9.8 % by vol.
Colour: 102 EBC (Black)
Bitterness: 98 IBU
BU/GU: 0.98
Fermentables
Liquid Light Extract 8 EBC 3000 g
Crystal Malt 135 135 EBC 250 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 200 g
Chocolate Malt 800 EBC 100 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 15 g 60 minutes
Northern Brewer 7.8% alpha 15 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 15 g 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 15 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05

Sist men ikke minst; Single Malt Tomahawk IPA, der jeg ikke ville gjort noe anderledes, det enkle er ofte det beste :)

Single Malt Tomahawk IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 12 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 48 IBU
BU/GU: 0.64
Fermentables
Liquid Light Extract 8 EBC 3000 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Tomahawk 15.8% alpha 15 g 60 minutes
Tomahawk 15.8% alpha 15 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
 
Det står i brewkit manuskript jeg linket til,
men så vidt jeg kan huske 63 C, 60 min.


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 
Hvis du skal brygge denne,
noe jeg absolut syntest du skal
Bør du gå for noe slikt

2200 gram Marris Otter (88%)
500 gram Hvete (10%)
100 gram sjokko (2%)

Chinoock @ 60 min. (100 IBU)
50 gram Centennial @ 15 min.
50 gram Centennial @ 5 min.
50 gram Columbus, dry
75 gram Chinoock, dry

WLP007
 
Ja har lyst å prøve. Beklager at jeg ikke kom på å sjekke linken for mesketemp. Det står jo der ser jeg. Ser du har justert litt i siste post. Da bruker jeg de verdiene og legger alt inn i beersmith. Så kan jeg justere volumet etterpå. Burde vel egentlig mesket i igloboks i stedet for BB'en siden den ikke klarer mer en ca 7kg, og da blir det litt lite av. Skulle helst hatt ca 28l til kok. Må kanskje finne på en pettersmart løsning..  :idea: Haha har jo badstu. Bare å bære inn et badekar i den..  :amen:
 
Hvis du justerer volumet til 23 liter så tenker jeg du treffer OG 1100 nokså spot on mener jeg å huske
Fikk lust til å brygge denne sjøl nå merker jeg :)
 
Hvorfor så mye mer humle i siste post enn i den forrige?

Chinook @ .. Mener du da å justere mengde til den treffer med IBU ?

Hilsen han som må ha det inn med teskje.
 
Fordi brewkitten var beregna på 5 liter så jeg bare ganga det med 5

Ja, tilsett bitterhumle til det når 100 IBU

Poenget med denne er uansett OG 1.100, IBU 100 og 88% marris otter, 10% hvete, 2% sjokko
Samt at du overholder forholdet mellom humle tilsettningene


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 
omhelland skrev:
CoolHandLuke? :D

haha yepp! er ikke bare ved kortbordet du finner meg i disse dager !;-)


sist brygget jeg WestCoast'en  med litt større mengder.. fikk ca 35-40liter etter gjæring
fra brygge-notatene mine:

10kg Maris Otter Pale Ale malt.
900 gram  Munchen I. Weyerman
800 gram  Crystal malt                       
165 gram Amber 100
440 gram Cara 120 Gold
400 gram  Caramalt 30
85 gram  Dark Crystal                       
50 gram  Pale Choco                         
540 gram DME                                 

Vann
kl 19:15 20 l til innmesking 
kl 19:40 + 6liter - Opp til 66c
kl 20:40 + 10liter -opp til 72c
Ferdig etter 10min


Humle
40 gram Simcoe    Pellet 11  %-alfa 60 min
45 gram Cascade    Pellet  7,8 %-alfa 10 min
20 gram Amarillo 9,6% 10min
100 gram Northern Brewer 0 Min

Koketid Total koketid vørter: 65 min
endte på 6.8%
 
Tilbake
Topp