Har fått noen aha-opplevelser i år, ved smaking på humlebomber (IPA/Imperial IPA) hvor humletilsettingen utelukkende har vært gjort etter de siste 30 minutter av kokingen, samt noe tørrhumling. For det første har humlearoma og smak vært helt fantastisk til å begynne med, og bitterheten relativt vennlig tross heftige mengder humle. Samtidig har intensiteten dalt relativt kjapt, og etter noen små måneder har det flotte humlepreget sunket påfallende mye. Sikter blant annet til egen imperial IPA og Odlands kg-bombe..
Spiller tidspunktet for humletilsetting inn på hvor lenge friskt humlepreg (aroma/smak/bitterhet) holder seg i ølet? Isåfall hvordan?
Eller er det andre faktorer (annet enn kald, mørk og oksygenfattig lagring) som påvirker dette?
Spiller tidspunktet for humletilsetting inn på hvor lenge friskt humlepreg (aroma/smak/bitterhet) holder seg i ølet? Isåfall hvordan?
Eller er det andre faktorer (annet enn kald, mørk og oksygenfattig lagring) som påvirker dette?