Hola !
Brygget juleøl på lørdag, kraftig malt sugen øl der eg mesket høyt og lavt slik som eg generelt alltid gjør.
Kjølte ned til 14 grader, nok oksygen og godt me luft som normalt og pitchet ferskgjær(bokgjær) uten starter og satt den i garasjen.
Etter nesten 30 timer har det ikkje skjedd noe og utålmodige meg pitchet da en god dose med tørrgjær w34 inatt for å redde ølet dåneg va rett eg sjokkskada ferskgjæren uten starter og gode vilkår.
OG var på 60 når eg pitcha første gang. No ser eg at den har gått ned til 56 isch, men det e lite liv i dunken, ser det er mue som ligger i bunn og eg vil tørre å påstå at det e lite liv oppi der.
Dette har eg aldri opplevd før, har alltid hatt masse liv før og pleier aldri å ha OG på 60, normalt rundt 4-50.
Så spørsmålet mitt e om de lave ute temperaturene no e med å sørger for at gjæringen går rolig for seg og tar eventuelt lengre tid ? E ikkje mye eg kan gjøre no enn å vente då eg har pitcha 2 ganger og eg vil helst ikkje ødelegge eneste juleølet
Brygget juleøl på lørdag, kraftig malt sugen øl der eg mesket høyt og lavt slik som eg generelt alltid gjør.
Kjølte ned til 14 grader, nok oksygen og godt me luft som normalt og pitchet ferskgjær(bokgjær) uten starter og satt den i garasjen.
Etter nesten 30 timer har det ikkje skjedd noe og utålmodige meg pitchet da en god dose med tørrgjær w34 inatt for å redde ølet dåneg va rett eg sjokkskada ferskgjæren uten starter og gode vilkår.
OG var på 60 når eg pitcha første gang. No ser eg at den har gått ned til 56 isch, men det e lite liv i dunken, ser det er mue som ligger i bunn og eg vil tørre å påstå at det e lite liv oppi der.
Dette har eg aldri opplevd før, har alltid hatt masse liv før og pleier aldri å ha OG på 60, normalt rundt 4-50.
Så spørsmålet mitt e om de lave ute temperaturene no e med å sørger for at gjæringen går rolig for seg og tar eventuelt lengre tid ? E ikkje mye eg kan gjøre no enn å vente då eg har pitcha 2 ganger og eg vil helst ikkje ødelegge eneste juleølet