hei
da jeg brygget mitt første brygg her om dagen tettet fillteret på pumpa seg etter fem minutt så jeg gikk over til manuell sirkulering med en gryte. etterhvert oppdaget jeg at vannet sto veldig høyt i maltrøret (BB30) og lavt utforbi. tenkte at hele risten i bunnen hadde tettet seg, men da jeg begyndte å røre litt i bunnen av maltrøret randt vannet gjennom igjen.
så spørsmålet er om dere rører i mesken underveis og rører dere da konstant eller litt av og til? har lest at det ikke er bra å rører for hardt heller.
da jeg brygget mitt første brygg her om dagen tettet fillteret på pumpa seg etter fem minutt så jeg gikk over til manuell sirkulering med en gryte. etterhvert oppdaget jeg at vannet sto veldig høyt i maltrøret (BB30) og lavt utforbi. tenkte at hele risten i bunnen hadde tettet seg, men da jeg begyndte å røre litt i bunnen av maltrøret randt vannet gjennom igjen.
så spørsmålet er om dere rører i mesken underveis og rører dere da konstant eller litt av og til? har lest at det ikke er bra å rører for hardt heller.