River Horse Chocolate Porter

Dette blir synsing, men..

Den er brygga av amerikanere, semi-tørr og med høy alkohol for å være brown porter så jeg ville gjetta på WLP001/US-05 etc. Amerikanere bruker ofte dette til alle slags portere selv om det ikke er strengt talt typeriktig. Hvis vi går ut ifra at de lister ingrediense etter hva de bruker mest av, og ser på hva som er vanlig for portere ved hjelp av diverse oppskriftbøker så hadde jeg gjetta på en slik grainbill:

60% Pilsner
10% Munich
10% Aromatic
8% Chocolate
8% Caramel
2% Brown
2% Carastan

Om du har inntrykket av at ølet smaker tradisjonelt engelsk så ville jeg kjørt WLP007 som gjær og muligens bytta prosentene på aromatic og brown malt.

Anyway, Chinook for bittering på 60min, og Goldings for smak på 15. Tviltsomt med aromahumle på denne stilen da det er malten og sjokoladen du vil skal stå frem.

For 20L så blir det vel 77.2 gram sjokolade og 2 vaniljebønner.

Det beste er ofte å ta kontakt. Noen bryggerier hjelper gjerne til med kloningforsøk. Spesiellt om du forteller dem hva du tenker og lar de hinte og rette feil istedet for å bare gi deg oppskriften.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp