Riste inn oksygen, før eller etter gjær?

Tariq

Norbrygg-medlem
Bør man riste inn oksygen før eller etter man tilsetter gjær, eller er det hipp som happ? Og kan man riste inn oksygen i et gjæringskar som er helt lukket mens man rister? Har et speider gjæringskar, og jeg kan riste kraftigere om jeg stenger det helt. Men hvis det resulterer i lite/ingen oksygen, så er det lite vits...
 
Kan ikke skjønne det har noe å si om du rister før eller etter pitch. Jeg pitcher, så rister. Gjæringskaret er helt tett.
 
jeg tar før og etter... skulle ikke ha noe å si så lenge vørteren er avkjølt før.

jeg "plasker" avkjølt worter ned i gjæringskaret, tilsetter gjær, og rister karet.
 
Jeg bruker tørrgjær, har god erfaring med å pitche gjæren etter 2-3 liter med vørter har kommet oppi gjæringskaret. Strålen med vørter fra kokekjelen hjelper da med å "piske" inn oksygen selv de siste 15-20 literene.

Gir dunken ett lett rist etter at lokk og gjærlås har komt på. Voila!

Funker for meg :) aldri hatt noe problem!
 
Tilbake
Topp