Scenario:
- VVS-bereder på 100l (litt mindre da toppen er kappet av).
- RIMS-røropplegg. 2000W varmeelement (kan endres)
- Falskbunn
- Pumpe (ikke avgjort hvilken ennå, da jeg ga opp Speidelpumpen)
Spørsmål:
Dead space i karet: Må det ikke være minst et visst volum dead space, altså under falskbunnen, for at det skal være nok væske til å resirkulere med en fornuftig hastighet? Er det noen som vet om, eller har, noen tommerfingerregel for dette? Evt. en nøyaktig måte å regne ut, med volum og pumpehastighet som faktorer?
Jeg har målt med den største (eneste) falskbunnen de har hos Bryggeland - 36cm - og da blir det litt under 2 liter dead space under den. Er dette for lite?
- VVS-bereder på 100l (litt mindre da toppen er kappet av).
- RIMS-røropplegg. 2000W varmeelement (kan endres)
- Falskbunn
- Pumpe (ikke avgjort hvilken ennå, da jeg ga opp Speidelpumpen)
Spørsmål:
Dead space i karet: Må det ikke være minst et visst volum dead space, altså under falskbunnen, for at det skal være nok væske til å resirkulere med en fornuftig hastighet? Er det noen som vet om, eller har, noen tommerfingerregel for dette? Evt. en nøyaktig måte å regne ut, med volum og pumpehastighet som faktorer?
Jeg har målt med den største (eneste) falskbunnen de har hos Bryggeland - 36cm - og da blir det litt under 2 liter dead space under den. Er dette for lite?