vi har hatt litt lite kullsyre i våre to siste brygg, og jeg har forsøkt å finne ut hvorfor.
Det første ølet var en belgisk blond, og den ande var en IPA. Begge to øl som jeg foretrekker med rikelig kullsyre.
Blonden ble flasket for syv uker siden og ipaen for tre uker siden. Ipaen kan fremdeles komme seg, men jeg tviler.
Min foreløpige teori er at vi regner feil i forhold til rest-co2 som er igjen i ølet.
Den kalkulatoren jeg bruker tar høyde for hvor varmt ølet er/har vært, men den tar ikke høyde for hvor lenge ølet har stått før det flaskea. Hos oss står ølet i 4-5 uker fra brygging til flasking. Vil ikke mengden CO2 gradvis synke i ølet jo lengre det står?
Det første ølet var en belgisk blond, og den ande var en IPA. Begge to øl som jeg foretrekker med rikelig kullsyre.
Blonden ble flasket for syv uker siden og ipaen for tre uker siden. Ipaen kan fremdeles komme seg, men jeg tviler.
Min foreløpige teori er at vi regner feil i forhold til rest-co2 som er igjen i ølet.
Den kalkulatoren jeg bruker tar høyde for hvor varmt ølet er/har vært, men den tar ikke høyde for hvor lenge ølet har stått før det flaskea. Hos oss står ølet i 4-5 uker fra brygging til flasking. Vil ikke mengden CO2 gradvis synke i ølet jo lengre det står?